...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מקרודו--- מרילין ~   4/3/2009 08:36

לא תמיד זכינו למקרוד
סבתי איבט, כיאה למעמדה המרום והאצילי לא נהגה לבזבז את
זמנה יתר על המידה במטבח. כמי שהורגלה למשרתות, מטפלות
ונהגים בטוניס הבירה, פרויקט המקרוד היה באמת ובתמים התעלות
מצידה. אבל כשהוד מעלתה עשתה זאת, בדרך כלל לכבוד
פורים, היא עשתה זאת כמו מלכה

סולת, תמרים, שמן, סוכר דבש
כל הסממנים של העושר והשמחה של צפון אפריקה
מרוכזים במאפה קטן ושחום. כדאי לטרוח



מצרכים
קילו סולת
שתי כוסות שמן
שתי כוסות מים
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
גרד של תפוז

מלית
חבילה של תמרים בוואקום
חצי כוס מים / מיץ תפוזים
חצי כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
גרד של תפוז

סירופ
שתי כוסות מים
שתי כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון

שמן לטיגון עמוק


הכנה
הסולת
בקערה גדולה שמים את הסולת, הסוכר וניל, אבקת
האפיה ואת הגרד ומערבבים
מחממים מעט את השמן למצב חמים
מוסיפים לקערה את המים והשמן, ולשים מספר דקות
נותנים לנוח כרבע שעה, בזמן הזה הסולת נהפך לבצק גמיש

התמרים
בסיר קטן שמים את התמרים את המים והתבלינים
מערבבים – מועכים, עד שנהפך לעיסה רכה

הגלגול
לוקחים רבע מבצק סולת ומשטיחים למלבן
לוקחים רבע מן המלית ומורחים מעל הסולת
מגלגלים לנקניק ארוך ופורסים לפרוסות אלכסוניות
מטגנים בשמן עמוק עד לצבע זהוב בהיר
שומרים בצד

הטבילה
מבשלים את מצרכי הסירופ כ- 10 דקות בסיר בינוני
מכניסים את המקרודים לסיר עם הסירופ
מבשלים כשתי דקות מכל צד



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה4/3/2009 02:08
אוזני המן מבצק פרסבורגר ו--- איה
4/3/2009 02:22
מבחר מליות לאוזני המןו--- איה
4/3/2009 02:28
עוגיות יו-יו - מתאים למשלוח מנות / פסקל פרץ-רובין ו--- איה
4/3/2009 02:40
עוגיות יו-יו של איילת אורו--- איה
4/3/2009 02:48
פשטידת ברוקולי בציפוי מוקרםו--- pirge  
4/3/2009 08:27
חזה עוף ממולא פרגו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:30
פתיתים בפרג וכרישהו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:31
לחמניות פרג (עם בצק מקדים)ו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:32
פאי פרג לימוניו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:33
פרסבורג פרגו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:34
מאפינס פרג וקוקוסו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:35
מקרודו--- מרילין ~   « הודעה נוכחית
4/3/2009 08:36
עוגיות פרג ולימון ו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:36
פריכיות שקדים - מקור עצמיו--- פלפלית  
4/3/2009 10:39
פריכיות שקדים -בטעם וניל וקקאו - תקריב ו--- פלפלית  
4/3/2009 10:40
אריסה - פלפלים אדומים ו--- איה
4/3/2009 13:57
רפרפת - פודינג - רות אוליבר "על השולחן"ו--- פלפלית
4/3/2009 19:03
כרוב אדום ביין אדום וצימוקיםו--- שרוניק  
4/3/2009 20:19
קציצות ברוטב עגבניות ו--- שרוניק  
4/3/2009 20:32
טארט שוקולד מעולה של איה ו ו--- שרוניק  
4/3/2009 20:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן