...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שמרים "שושנים" ו--- אורית(ה)   22/9/2008 08:07

לעוגת שושנים אחת או שתי רולדות

לבצק:
לערבב: 2\1 ק"ג קמח רגיל + 2\1 שקית שמרית.
להוסיף: 2 ביצים
2\1 כוס סוכר
2\1 כוס חלב פושר (או מים פושרים - לעוגת פרווה)
כפית תמצית וניל
150 גר' מחמאה או חמאה מרוככות.
(אני ממליצה גם על השילוב המוצלח של יפנית: 100 גר' מחמאה
+4\1 כוס שמן קנולה)

ללוש היטב כ- 10 דקות ולהתפיח שעה (בחורף יותר)

ללוש שוב כדקה (להוצאת האוויר), ולהתפיח שעה נוספת.

להרכבת עוגת השושנים:
-----------------------------
לרדד את הבצק למלבן ארוך.
למרוח שוקולד "שחר" (הפרווה מוצלח יותר למטרה זו), לפזר מעליו מעט קינמון וקוקוס.
לגלגל לרולדה, לחתוך ל- 8 חלקים שווים ולהציבם בעמידה בתבנית משומנת היטב (בחמאה\מחמאה) – תבנית "בבקה" (סיר פלא – עם החור במרכז).
לאפות בחום 180 מע' כ- 45 דקות.

מיד לאחר האפייה, בעוד העוגה חמה ועדיין בתבנית, לשפוך עליה סירופ סוכר.
כדאי להכין את הסירופ בדקות האפייה האחרונות.
הכנת הסירופ:
---------------
בסיר קטן, על אש נמוכה ובערבוב מתמיד: 2\1 כוס סוכר, 1 כף לימון, 4 כפות מים. עד המסה.

לאחר שהעוגה הצטננה מעט והסירופ נספג , להפוך את העוגה על צלחת ושוב להפוך לצלחת הגשה.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ..ו--- פלפלית22/9/2008 07:50

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קעריות פילו ממולאות עם בשר מוקפץ וירקותו--- זברה
22/9/2008 08:04
עוגת שמרים "שושנים" ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
22/9/2008 08:07
תפוח אפוי בדבשו--- זברה
22/9/2008 08:09
בצק - מעולה למלוי - ציפורה קרייזמן ו--- פלפלית
22/9/2008 09:17
תפוח עץ אפוי ממולא בתמרים / מיכל וקסמן ו--- מרילין*  
22/9/2008 09:26
גודיז חגיגי לשים על אורז הלבןו--- מרילין*  
22/9/2008 09:35
קערות קדאיף ממולאים קינוח לראש השנהו--- פנינהט  
22/9/2008 11:06
טנזיה - תוספת נהדרת לאורז חגיגי לראש השנהו--- פנינהט  
22/9/2008 11:29
מאפה תפוחים ודבש חמה / תמי סירקיס אקרמןו--- לאה.ק
22/9/2008 15:18
קינוח-סלט תותים עם קרם מסקרפונהו--- גדולה
22/9/2008 15:21
עוגיות סנדוויץ’ במלית ריבה ו--- אורית(ה)  
22/9/2008 17:00
אורז בר חגיגי- לראש השנהו--- שאנל 5
22/9/2008 19:21



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן