...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קישואים ממולאים / אלי לנדאוו--- איה 15/2/2009 03:54

קישואים ממולאים / אלי לנדאו
לבישול המנה הזו צריכים סיר רחב ושטוח. אם אין סיר - משתמשים בתבנית. ועוד סוד: המתכון מצויין גם עם פלפלים.

מרכיבים:
12 קישוא - הכוונה לקישואים העגולים
100 גרם אורז
0.5 קילו בשר בקר טחון
1 בצל - קצוץ דק
1 צרור / חבילה פטרוזיליה - צרור קטן (עלים בלבד) קצוץ
1 צרור / חבילה נענע - צרור קטן (עלים בלבד) קצוץ
2 סלרי עלים - שני גבעולים קצוצים ללא העלים
1 קילו עגבנייה - הכי טוב מקופסא. קצוצות
1 צרור / חבילה בזיליקום - צרור קטן (עלים בלבד) קצוץ
5 שום (שיניים) - קצוצות גס
מלח
פלפל שחור
שמן זית

אופן ההכנה:
חותכים את כיפות הקישואים ושומרים אותן בצד. בעזרת כפית פריזאית מרוקנים את תוכם.

נותנים את האורז בסיר קטן. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות. מסננים את האורז ושוטפים אותו תחת מי ברז.

מערבבים בקערה את הבשר, האורז, בצל, פטרוזיליה, נענע, מלח ופלפל.

מוסיפים שתי כפות שמן זית וחצי כוס מים. המים חשובים מאוד כי ישמרו על המילוי מלהתייבש.

בסיר (או בתבנית) נותנים שלוש כפות שמן זית, שום ובזיליקום. מחממים על אש בינונית עד שהשום מתחיל לשנות צבע. מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות.

בינתיים ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר מבלי לדחוס יותר מדי. אם יוותרו עודפי מילוי זה לא נורא. אפשר לפזר אותם בין הקישואים בסיר.

מסדרים בסיר את הקישואים כשהפתח כלפי מעלה. רוטב העגבניות צריך להגיע להם עד ל"מתניים". במידת הצורך מוסיפים מעט מים. בעזרת כף "משקים" את הקישואים ברוטב, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות.
אופים שעה, כאשר מדי פעם פותחים ו"משקים" את הקישואים. אם משתמשים בתבנית מכסים אותה בנייר אלומיניום.

רבע שעה לפני הסוף פותחים את המכסה, מניחים על הקישואים את הכיפות וגומרים את הבישול ללא מכסה.
מכבים את התנור וממתינים רבע שעה לפני שמוציאים את הקישואים.

כאמור, המנה נהדרת גם עם פלפלים.

קישואים ממולאים / אלי לנדאו




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה15/2/2009 02:58
קראנץ שמרים ושוקולד (או רוגלך) / אורן גירוןו--- איה
15/2/2009 03:10
עוגה בחושה שוקולדית / טל כץו--- איה
15/2/2009 03:36
קדירת בקר ובירה ו--- איה
15/2/2009 03:46
קישואים ממולאים / אלי לנדאוו--- איה « הודעה נוכחית
15/2/2009 03:54
אורז עם ארטישוקו--- הדר
15/2/2009 06:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן