...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קדירת בקר ובירה ו--- איה 15/2/2009 03:46

קדירת בקר ובירה / ifeel
קדירה חורפית נהדרת המתאימה גם למי שלא אוהב בירה
הבירה משנה את טעמה בבישול ומעניקה לרוטב מתיקות וטעם עמוק. כדאי להכין יום מראש, הטעם משתבח למחרת.

החומרים ל-4-6 מנות:

1.2 ק"ג בשר לצלי (כמו כתף מרכזי), חתוך לקוביות גדולות מאוד
4 עצמות מוח
3 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות
3 גזרים, חתוכים לקטעים באורך 4 ס"מ
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
2 בטטות, חתוכות לקוביות קטנות
1 כף קמח
3 כפות חומץ תפוחים (או הדרים)
1 כוס מים
3 כפות דבש
1 כפית זרעי קימל
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 גבעולים מראש הסלרי
4 ענפי טימין
1/3 צרור פטרוזיליה
6 תפוחי אדמה, חצויים
3 תפוחי עץ ירוקים, מנוקים מליבה וחתוכים לרבעים
2-3 ראשי שום שלמים
2 כוסות (500 מ"ל) בירה לבנה


אופן ההכנה:
משחימים את הבשר היטב מכל צדדיו על מחבת לוהטת עם מעט שמן. מעבירים לסיר גדול.
משחימים באותה מחבת את עצמות המוח ומוסיפים לסיר.
מוסיפים למחבת בצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים גזר, סלרי ובטטות ומטגנים יחד כ-2 דקות. מוסיפים קמח וחומץ, מערבבים היטב ומעבירים לסיר.
יוצקים מים למחבת ובכף עץ מקרצפים את המשקעים שנותרו. מוסיפים דבש, קימל, מלח ופלפל ומסירים מהאש.
קושרים לצרור אחד את גבעולי הסלרי, הטימין והפטרוזיליה. מוסיפים אותו לסיר עם תפוחי אדמה, תפוחי עץ ושום. יוצקים מעל את תוכן המחבת ובירה ומביאים לרתיחה.
מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-160 מעלות לשעתיים וחצי עד שלוש, עד שהבשר רך מאוד. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
טיפ
אפשר לבשל את הקדירה על הכיריים. אחרי הרתיחה מעבירים לאש קטנה ומבשלים שעתיים וחצי עד שלוש. במהלך הבישול בודקים שהבשר לא נדבק לתחתית הסיר.

קדירת בקר ובירה / ifeel




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה15/2/2009 02:58
קראנץ שמרים ושוקולד (או רוגלך) / אורן גירוןו--- איה
15/2/2009 03:10
עוגה בחושה שוקולדית / טל כץו--- איה
15/2/2009 03:36
קדירת בקר ובירה ו--- איה « הודעה נוכחית
15/2/2009 03:46
קישואים ממולאים / אלי לנדאוו--- איה
15/2/2009 03:54
אורז עם ארטישוקו--- הדר
15/2/2009 06:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן