...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קראנץ שמרים ושוקולד (או רוגלך) / אורן גירוןו--- איה 15/2/2009 03:10

קראנץ שמרים ושוקולד (או רוגלך) / אורן גירון - ערוץ החיים הטובים

החומרים:
לבצק:
½ ק"ג קמח
140 מ"ל חלב פושר (קצת פחות משני שליש כוס)
40 גרם שמרים טריים של שמרית
80 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס)
5 גרם מלח (חצי כפית)
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה

למילוי:
80 גרם קקאו (1 כוס)
150 גרם סוכר חום (1 כוס סוכר לא דחוס)
150 גרם חמאה מומסת
מעט קינמון

להרטבה:
סירופ המורכב מ-300 גרם סוכר (כוס וחצי) ו-150 מ"ל מים (שני שליש כוס), מורתחים יחדיו.

אופן ההכנה:
1. לבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, ולשים 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת נפח.
2. למילוי: מערבבים את כל החומרים ומצננים למרקם משחתי.
3. לקראנץ': מרדדים מחצית מהבצק לעלה רחב, מורחים מהמלית ומגלגלים לרולדה. חותכים את הגלילה לחצי וקולעים לצמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים להתפחה עד הכפלת נפח. אופים 35 דקות ב-180 מעלות.
4. לרוגלך: מרדדים ¼ מהבצק למלבן רחב בגודל של 50X20, מורחים רבע מהמילוי וחותכים למשולשים צרים וארוכים. מגלגלים לצורת רוגלך ומעבירים לתבנית מרופדת. חוזרים על הפעול עם שלושת הרבעים הנותרים. מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות.
3. מזגגים בסירופ החם.
לצפיה בסרטון הדרכה - לחצו כאן




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה15/2/2009 02:58
קראנץ שמרים ושוקולד (או רוגלך) / אורן גירוןו--- איה « הודעה נוכחית
15/2/2009 03:10
עוגה בחושה שוקולדית / טל כץו--- איה
15/2/2009 03:36
קדירת בקר ובירה ו--- איה
15/2/2009 03:46
קישואים ממולאים / אלי לנדאוו--- איה
15/2/2009 03:54
אורז עם ארטישוקו--- הדר
15/2/2009 06:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן