...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת גבינה וקרמלו--- שונט   31/1/2009 04:58

מבלוג של אוכל רחוק...
לבסיס העוגה
1 וחצי כוסות של פירורי עוגיות (אני עירבבתי עוגיות שוקולד ועוגיות פתי בר)
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות מלאות סוכר חום

לעוגת הגבינה
2 חפיסות גבינת שמנת (אני השתמשתי בפילדלפיה מופחתת שומן)
1 כוס דחוסה סוכר חום
30 גרם חמאה מומסת
5 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל

לשכבת הקרמל
1 וחצי כוסות סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כפית מיץ מלימון אחד
1 כוס שמנת מתוקה

להכנת הבסיס
לחמם תנור ל-180 מעלות
לשמן תבנית בגודל 24
לרפד את התבנית מבחוץ ב-3 שכבות של ניר כסף (העוגה הולכת לאמבט מים)

לערבב את פירורי העוגיות, החמאה והסוכר בקערה בינונית עד שהכל הופך לעיסה לחה.
את העיסה להעביר לתבנית המשומנת ולשטח היטב באופן שווה.
לאפות את הבסיס עד אשר מתחיל להזהיב, בערך 14 דקות, להוציא ולצנן, להשאיר את התנור בינתים עובד.

להכנת עוגת הגבינה
בקערת המיקסר לערבל גבינה וסוכר לתערובת חלקה, להוסיף את החמאה ואת הביצים, כל פעם ביצה אחת ולהמשיך לערבל
להוסיף את תמצית הוניל.
להעביר את התערובת לבסיס העוגיות ולהעמיד את התבנית בתוך אמבט מים (סיר גדול של מים בערך עד למחצית תבנית העוגה ובתוכו להניח את התבנית)
לאפות את העוגה כשעה ו-10 דקות או עד אשר העוגה מתפקעת מעט באמצע.
להוציא בזהירות את העוגה מן אמבט המים, להוציא את נייר הכסף שעוטף את התבנית ולצנן, לאפסן את העוגה המצוננת ללילה במקרר.

לציפוי הקרמל:
בסיר קטן תחת להבה בינונית לערבב סוכר, מים ומיץ לימון עד שהסוכר נמס לחלוטין, להגביר את האש ולהרתיח עד שהתערובת הופכת לצבע אבמר, להמשיך לערבב כל הזמן, להוסיף את השמנת להנמיך את להבת האש לבינונית נמוכה ולהמשיך לבשל עד שהתערובת מצטמצמת בערך 8 דקות.
לצנן מעט.

לשפוך את הקרמל על העוגה, לא לתת לקרמל להתגלש לצדדים.

בתיאבון


הערות:
ניתן לאפות את העוגה גם ללא אמבט המים, פשוט להניח בשלב מתחת כלי חסין לתנור מלא במים.
אפשר לעטר בסוכריות קרמל.

מקור המתכון: Epicurus.com

הארות שלי[שונט] לא הספקתי להכין את הקרמל אז פשוט
חיממתי ריבת חלב ומרחתי מעל..רוצה להגיד לכם שזו שחיתות טעימה ביותר .אגב הכמות היספקה ל7 מנות אישיות ואחת גדולה...




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה31/1/2009 03:32
פלפלים ממולאים בחצילים / פפריקהו--- איה
31/1/2009 03:36
עוגת גבינה וקרמלו--- שונט   « הודעה נוכחית
31/1/2009 04:58
אגוזי מלך עטופים בבצק גבינות ושומשום / בני סיידאו--- איה
31/1/2009 11:07
סלט סלק, בטטה וקשיוו--- איה
31/1/2009 11:11
ריבת פירות יבשים לטו' בשבטו--- איה
31/1/2009 11:27
סנייה של פירגה - מהיר וקל להכנה - טעיםו--- גילה  
31/1/2009 17:18
כעכים מתוקים של דודה מרים /לינדושו--- לינדוש
31/1/2009 20:10



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן