...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת קוקוס תפוזי ו--- איה 30/1/2009 08:15

עוגת קוקוס תפוזי / ליהי רוזנברג-טובול (מתוך המגזין של חיים טובים)

(2 תבניות אינגליש קייק. אל תתפתו לשים הכל בתבנית עמוקה אחת, כי אז העוגה יוצאת דחוסה וכבדה).

החומרים:
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
2 כוס קמח תופח (או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל (או כפית של תמצית וניל טובה)
1 כוס מיץ תפוז
100 ג' קוקוס (שקית אחת)
1/3 כוס מיץ תפוז נוספת לאחרי האפיה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים לתבנית משומנת ולתנור.
כשהתבניות יוצאות מהתנור, דוקרים את העוגה עם שיפוד ויוצקים את שליש כוס מיץ התפוז הנוספת.

שדרוגים:
• קודם כל, ותמיד – מומלץ להשתמש בסוכר וניל אמיתי. כזה שטחנו בו מקל וניל. זה משדרג פלאים הכל. ת'אמת? זה לא שדרוג, זו המלצה גורפת.
• לגרוע 50 ג' קוקוס ולהוסיף במקום 50 ג' פרג. יוצא מעולה מבחינת הטעם והעוגה מתנקדת בפרג כך שזה גם נורא יפה.
• אחרי שיצקנו את שליש כוס התפוז על העוגה האפויה והעוגה התקררה – מערבבים בקערה כשלוש כפות אבקת סוכר עם בערך כף מיץ תפוז עד שמתקבל קרם. יוצקים על העוגה. שהקרם עומד הוא מתקשה והופך לציפוי קריספי מתוק. אם לא נשאר מיץ תפוז אפשר לעשות את אותו הדבר עם אבקת סוכר ומים, פשוט עם מיץ תפוז זה יוצא צהבהב וריחני.
• להשלמת אפקט הוואוו – מפזרים על הקרם מסעיף 3 מעט גרדת תפוז או צ'יפסים מתפוז מיובש או קוקוס קלוי.
עוגת קוקוס תפוזי / ליהי רוזנברג-טובול




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה30/1/2009 07:49
סלט סלק עם גזר ואגס / דורעם גונט ו--- איה
30/1/2009 08:02
עוגת פרג ו--- שושנה
30/1/2009 13:38
עוגת פירות יבשים / חיים כהןו--- איה
30/1/2009 08:06
עוף בתנור עם משמשים יבשים / חיים כהןו--- איה
30/1/2009 08:11
עוגת קוקוס תפוזי ו--- איה « הודעה נוכחית
30/1/2009 08:15
חטיף בריאות ו--- פלפלית
30/1/2009 09:40
עוף חגיגי צלוי עם בצלצלים מזוגגים ושזיפים שחוריםו--- sarah p
30/1/2009 10:27
פחזניות שוקולד ו--- פלפלית
30/1/2009 10:53
רוטב חריף נוסח הקריביים ו--- פלפלית
30/1/2009 10:55
עוף מרסלה [יין מרסלה]ו--- פלפלית
30/1/2009 10:59
כרוב כבוש, לפת כבושה, שקדים ירוקים כבושים ו--- פלפלית
30/1/2009 11:33



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן