...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מקלוני פטריות מלך היער בציפוי פריך ו--- איה 28/1/2009 03:08

מקלוני פטריות מלך היער בציפוי פריך מוגשים עם רוטב "ספייסי מיונז"
מאת תמי סירקיס

בזכות צורתה המוארכת, פטריית מלך היער היא הפטרייה היחידה שאפשר להכין ממנה "מקלונים" מטוגנים. המנה מתאימה להגשה כמתאבן לפני ארוחה או כתוספת פיקנטית ליד משקאות

החומרים ל 2-4 מנות:
למקלוני הפטריות
2 פטריית מלך היער
3 חלבוני ביצה
2 כפות מים קרים
3/4 כוס פירורי לחם מתובלים או פנקו מתובלים לפי הטעם
1 כוס שמן לטיגון


לרוטב "ספייסי מיונז":
3 כפות מיונז מאיכות טובה
2 כפות רוטב סויה או טריאקי
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 שן שום כתושה
חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח, פלפל שחור
להגשה: פלחי לימון

אופן ההכנה:

1 קוטמים את הקצה הנוקשה של כל פטריית מלך היער (כחצי ס"מ).
חותכים את הפטריות למקלונים באורך כל הפטרייה ובעובי של כחצי ס"מ על חצי ס"מ.

2 מחממים מראש את השמן לטיגון עמוק בסיר קטן

3 מקציפים במטרפה ידנית את החלבונים והמים הקרים לקבלת קצף ביצים אוורירי מאוד.

4 מפזרים את הנפקו המתובלים או את פירורי הלחם המתובלים הלחם על צלחת שטוחה.

5 מניחים את הצלחות זו לצד זו ועובדים במהירות: טובלים כמה מקלוני פטריות בקצף הביצים ומגלגלים בפירורי הלחם לקבלת ציפוי אחיד. מניחים בשמן החם ומטגנים דקה אחת, עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים את מקלוני לצלחת עם נייר סופג. עובדים במנות קטנות כדי שלא לקרר את השמן וכדי שהמקלונים לא ידבקו זה לזה. אם במהלך העבודה נפח קצף הביצים יורד מקציפים אותו שוב במרץ.

6 מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

7 מגישים מיד את מקלוני הפטריות המטוגנות עם הרוטב ועם פלחי לימון טרי. הצעת גיוון - אפשר להגיש את המקלונים עם רוטב צ'ילי חריף מתוק או עם רוטב סויה.


מקלוני פטריות מלך היער בציפוי פריך מוגשים עם רוטב "ספייסי מיונז"





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה28/1/2009 02:48
מקלוני פטריות מלך היער בציפוי פריך ו--- איה « הודעה נוכחית
28/1/2009 03:08
רוטב פטריות פורצ'יני חלומי ו--- איה
28/1/2009 03:11
סלט אנדיב, רוקט, עם אגסים מבושלים ואגוזים ו--- איה
28/1/2009 03:13
עוגת מוס שוקולד וריבת חלב -גבאי ז’נטו--- אופה קטנה  
28/1/2009 08:40
עוגת פצפוצי אורז ושוקולד ו--- אורית(ה)  
28/1/2009 09:28
"קיגלה" - פשטידת אטריות מתוקהו--- אורית(ה)  
28/1/2009 09:38
כרובית עם בצל וביצים ו--- יפנית  
28/1/2009 13:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן