...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חזה עוף בפסטו תימין לימוניו--- שונט 25/1/2009 09:30

חזה עוף בפסטו תימין לימוני

מתכון של פיליס גלזר מתוך הספר "פשוט בריא"


אם מכינים את הפסטו מראש ומקפיאים אותו במגש קוביות קרח, אפשר להכין ממנו את המנה הזו - ועוד כמה דברים נפלאים - במהירות הבזק. עובדה: ערב אחד שתי חברות קפצו לביקור, כאשר האחת רעבה והאחרת נגררה. בעזרת הפסטו, הכנתי את חזות העוף וקוסקוס מלא כתוספת ב-10-12 דקות בסך הכול. הן התפעלו והשתכנעו, נהנו ו... יצאו שבעות.


טימין לימוני אפשר לקנות רק בשווקים, אך אפשר גם להשתמש בעלי טימין רגיל ולהוסיף עוד מיץ וקליפת לימון מגוררת.

לא תצטרכו את כל כמות הפסטו להכנת העוף, אך כדאי להכין את כל הכמות ולהקפיא בתבנית לקוביות קרח. מוציאים מהתבנית את הקוביות הקפואות ומאחסנים במקפיא בקופסת פלסטיק מרופדת בנייר שעווה או בנייר אפייה (למנוע אינטראקציה בין השומן והפלסטיק). רצוי להשתמש בתוך חודש ימים. לשימוש, מוציאים ומפשירים על גבי השיש.



המרכיבים:

1-1/2 חזה עוף שלם ("פרפר") רצוי אורגני, נקי מעור, עצמות ושומן ודפוק דק מאוד

1-2 כפיות פסטו לכל חצי חזה עוף (תלוי בגודל)

מעט שמן, לשימון המחבת (לא הכרחי)

לפסטו:

3/4 כוס עלי פטרוזיליה דחוסים

1/4 כוס עלי טימין לימוני דחוסים

2 שיני שום, קלופות

2 כפות מיץ לימון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1/4 כוס צנוברים או אגוזי מלך

1/3 כוס שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל


אופן ההכנה:

1. הפסטו: שמים במיכל מעבד-מזון את כל המרכיבים פרט לשמן הזית, המלח והפלפל ומעבדים למחית גסה. תוך כדי פעולת המעבד, יוצקים למיכל בהדרגה דרך הפייה את שמן הזית ומעבדים לקבלת משחה אחידה (אפשר גם להכין את הפסטו בדרך המסורתית, בעזרת מכתש ועלי). מפסיקים את פעולת המעבד, מתבלים במלח ופלפל ומעבדים שוב. משהים 5 דקות למיזוג הטעמים.
2. העוף: שוטפים את חזות העוף ומייבשים. מחממים היטב מחבת פסים על להבה בינונית-גבוהה (אפשר למרוח את הפסים קלות בשמן כדי למנוע הידבקות) ומוסיפים לה את חזות העוף. כעת מורחים את צידו העליון של כל חזה עוף ב-1-1/2 כפית פסטו ומטגנים כ-2 דקות, עד שרואים סימני פסים יפים בצד התחתון.
3. הופכים ומורחים בעוד 1-1/2 כפית פסטו ומטגנים באותה דרך. אפשר להפוך שוב לשנייה או שתיים כדי "לבשל" את הפסטו בצד העליון. מגישים מייד, או פורסים באלכסון ומוסיפים לסלט או לכריך.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה25/1/2009 04:59
קדרת ירקות צלויים בתנור בשום ורוזמרין ו--- איה
25/1/2009 05:37
מרק קרם של קישואים ובטטה ו--- איה
25/1/2009 05:42
מרק כפרי / פפריקהו--- איה
25/1/2009 05:45
מרק בצל / טעמיםו--- איה
25/1/2009 06:01
חציל ממולא בתרד ופרמז’ן עם טחינה ירוקה / פפריקהו--- איה
25/1/2009 06:14
מאולתר של שבלולי בצק עלים עם קרם פטיסייר וו--- שונט  
25/1/2009 06:18
פאי בטטה עם גבינת צ'דר ורוזמריןו--- איה
25/1/2009 06:18
שבלולי שמרים וקינמון /קרין גורןו--- הדר  
25/1/2009 06:58
עוגת שושנים במילוי גבינה וריבהו--- שונט
25/1/2009 09:20
טארט בננות וטופי ..יאממיו--- שונט
25/1/2009 09:23
חזה עוף בפסטו תימין לימוניו--- שונט « הודעה נוכחית
25/1/2009 09:30
דג דניס אפויו--- רונית1
25/1/2009 09:32
אלו מטאר / תפוח אדמה ואפונה הודיו--- --מרילין  
25/1/2009 10:19
מרק ברוקולי/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 12:57
רטטוי כפרי עם דג מולית אדומה**/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 13:27
פצפוצי חלבה – קרין גורן מהספר סודות מתוקיםו--- דליה  
25/1/2009 17:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן