...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט בננות וטופי ..יאממיו--- שונט 25/1/2009 09:23

מפנק ומושחת: טארט בננות וטופי

יעל גרטי מזמינה אתכם להתפנק עם טארט בננות וטופי, מתוק ומשגע, המורכב מקלתית בצק פריך מעודנת ומנוקדת בווניל, רוטב טופי קל-הכנה ובננות. יאמי!

יעל גרטי
פורסם: 22.01.09, 10:22

השילוב בין בננות ורוטב טופי, המככב בקינוח הקרוי בָּנוֹפִי (Banoffee), הופך מענג במיוחד כשהוא נח על קלתית בצק פריך מעודן, מנוקד בנקודות וניל קטנטנות. התוצאה: טארט מתוק מאוד, מפנק ומושחת.


עוגות בננות נוספות:

* עוגת בננות ושוקו צ'יפס
* עוגת בננות, קרמל ואגוזים


טארט בננות וטופי

מתכון הבצק (בלבד) מתוך הספר "רביבה וסיליה - המתוקים"


ניתן לשלב קלתית בצק נפלאה זו עם מליות אחרות, דוגמת תפוחים, פרג, אגסים, קרם לימון, גבינה וכו'. אבקת וניל ניתן להשיג בחנויות המתמחות.

במקומה ניתן לשלב גרגרים ממחצית מקל וניל. אם אינכם משיגים את שני אלה, ניתן להוסיף 1/2 כפית תמצית וניל איכותית. לחילופין, לתוספת עניין, ניתן להוסיף לבצק כף גרגרי פרג שלמים.


במקום תבנית קפיצית בקוטר 28-30 ס"מ ניתן להשתמש ב-2 תבניות/רינגים בקוטר 20-22 ס"מ. ניתן גם להשתמש בתבניות פאי, שיוצרות שוליים יפים יותר, אלא שאז יש להקפיד לשמן היטב כל חריץ וחריץ בתבנית - ולחלץ את העוגה מהתבנית בעדינות מירבית.


מומלץ להגיש טארט זה ביום הכנתו.


המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 28-30 ס"מ):

לבצק:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן

120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר

1/4 כפית אבקת וניל או תוכן 1/2 מקל וניל

180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה מס' 1, טרופה

למלית:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כוסות (400 גרם) סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

5-6 בננות בשלות ומתוקות, פרוסות לעובי 1/2-2/3 ס"מ


לשימון: מעט חמאה רכה/מומסת


כלים: מעבד מזון, ניילון נצמד, נייר כסף

להגשה: גלידה וניל איכותית – לא חובה


(צילום: אסף אמברם)



אופן ההכנה:

1. בצק: מניחים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת וניל (או תוכן מקל וניל) ומעבדים במשך שניות אחדות.
2. מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לעבד את הבצק.
3. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. עוצרים מיד את פעולת מעבד המזון, עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, משטחים מעט ומאחסנים במקרר במשך שעה.
4. מוציאים את הבצק מן המקפיא, משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28-30 ס"מ במעט חמאה רכה/מומסת ומרדדים את הבצק בתבנית. מאחסנים במקפיא למשך 20 דקות (או במקרר במשך שעה, במידה ואין מקום במקפיא).
5. מחממים תנור ל-175 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא/מקרר ומכסים בנייר כסף. מפזרים שעועיות יבשות (או כל קִטנית יבשה אחרת) שתשמשנה כמשקולות, מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות. מוציאים את התבנית מן התנור, מסירים את נייר הכסף עם השעועיות וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
6. טופי: מוזגים שמנת מתוקה לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש ומניחים בצד.
7. בסיר קטן נוסף מניחים סוכר ומים, על אש בינונית. מערבבים מעט, עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל מבלי לערבב, כ-4-5 דקות, עד להווצרות קרמל בהיר. מסירים מן האש ויוצקים את השמנת הרותחת לסיר הקרמל. מערבבים ברציפות עד לקבלת קרם חלק, וזהו, הטופי מוכן. מצננים במשך 5 דקות.
8. מפזרים פרוסות בננות על גבי הבצק האפוי, אם אתם מצויידים בסבלנות רבה, מומלץ לסדר את הפרוסות בצורה דקורטיבית, כשכל פרוסה נושקת לחברתה, בסגנון "מניפה".
9. יוצקים את רוטב הטופי מעל הבננות, מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות. מוציאים ומצננים במשך שעה- שעתיים, עד להתמצקות הטופי. אפשר להגיש עם גלידה וניל.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה25/1/2009 04:59
קדרת ירקות צלויים בתנור בשום ורוזמרין ו--- איה
25/1/2009 05:37
מרק קרם של קישואים ובטטה ו--- איה
25/1/2009 05:42
מרק כפרי / פפריקהו--- איה
25/1/2009 05:45
מרק בצל / טעמיםו--- איה
25/1/2009 06:01
חציל ממולא בתרד ופרמז’ן עם טחינה ירוקה / פפריקהו--- איה
25/1/2009 06:14
מאולתר של שבלולי בצק עלים עם קרם פטיסייר וו--- שונט  
25/1/2009 06:18
פאי בטטה עם גבינת צ'דר ורוזמריןו--- איה
25/1/2009 06:18
שבלולי שמרים וקינמון /קרין גורןו--- הדר  
25/1/2009 06:58
עוגת שושנים במילוי גבינה וריבהו--- שונט
25/1/2009 09:20
טארט בננות וטופי ..יאממיו--- שונט « הודעה נוכחית
25/1/2009 09:23
חזה עוף בפסטו תימין לימוניו--- שונט
25/1/2009 09:30
דג דניס אפויו--- רונית1
25/1/2009 09:32
אלו מטאר / תפוח אדמה ואפונה הודיו--- --מרילין  
25/1/2009 10:19
מרק ברוקולי/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 12:57
רטטוי כפרי עם דג מולית אדומה**/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 13:27
פצפוצי חלבה – קרין גורן מהספר סודות מתוקיםו--- דליה  
25/1/2009 17:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן