...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שושנים במילוי גבינה וריבהו--- שונט 25/1/2009 09:20



סוגה בשושנים: עוגת שמרים במילוי גבינה וריבה

לא הרבה דברים משתווים לטעם ולריח של עוגת שמרים טרייה, אבל רוב האנשים חוששים לאפות עם שמרים בבית. הנה מתכון פשוט לעוגת שושנים במילוי ריבה וגבינה. מתכון להנאה מובטחת



עוגת שושנים במילוי גבינה וריבה

מתכון באדיבות ברק חי חורש, "טרה"



אם רוצים, ניתן להוסיף שבבי שקדים לתערובת הגבינה. אופציה נוספת לגיוון היא להרטיב את העוגה, לאחר האפייה, עם מעט רוזטה (משקה שקדים).



המרכיבים:

לבצק:

50 גרם שמרים טריים מפוררים

2 וחצי כפות סוכר

1/4 כוס מים (מהברז)

1 כוס חלב

6 כוסות קמח (מנופה)

200 גרם חמאה

3 ביצים + 1 חלמון

קורט מלח

למילוי:

100 גרם ריבת תות

2 חבילות גבינה לבנה לאפייה

1 כוס סוכר

1 ביצה

2 כפיות תמצית ווניל

לציפוי:

1 חלמון ביצה

3 כפות מים



כלים: תבנית בבקה (קוגלהוף), או סיר פלא


(צילום: שי אפגין)



אופן ההכנה:

1. המילוי: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, פרט לריבה.
2. הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר, הקמח והמלח, ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לקערת המיקסר את המים, החלב, החמאה, הביצים והחלמון, ולשים כשתי דקות.
4. נותנים לבצק לנוח בקערה כ-10 דקות, ולשים שנית שתי דקות נוספות.
5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל עלה לעובי של כ-1 ס"מ.
6. מורחים כל עלה בריבה, ומעליה מורחים את תערובת הגבינה. מגלגלים כל עלה לצורת גליל.
7. חותכים כל גליל ל-6 חתיכות, כך שנוצרות גלילות שושנים.
8. מתחילים לסדר את הגלילות (הצד החתוך כלפי מעלה), בתבנית בבקה משומנת ומקומחת, וכשהתבנית מתמלאת בשושנים, מניחים מעליהן שושנים נוספות שיוצרות קומה נוספת.
9. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
10. הציפוי: מערבבים את חלמון הביצה עם המים ומברישים את עוגת השושנים.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-40 דקות.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה25/1/2009 04:59
קדרת ירקות צלויים בתנור בשום ורוזמרין ו--- איה
25/1/2009 05:37
מרק קרם של קישואים ובטטה ו--- איה
25/1/2009 05:42
מרק כפרי / פפריקהו--- איה
25/1/2009 05:45
מרק בצל / טעמיםו--- איה
25/1/2009 06:01
חציל ממולא בתרד ופרמז’ן עם טחינה ירוקה / פפריקהו--- איה
25/1/2009 06:14
מאולתר של שבלולי בצק עלים עם קרם פטיסייר וו--- שונט  
25/1/2009 06:18
פאי בטטה עם גבינת צ'דר ורוזמריןו--- איה
25/1/2009 06:18
שבלולי שמרים וקינמון /קרין גורןו--- הדר  
25/1/2009 06:58
עוגת שושנים במילוי גבינה וריבהו--- שונט « הודעה נוכחית
25/1/2009 09:20
טארט בננות וטופי ..יאממיו--- שונט
25/1/2009 09:23
חזה עוף בפסטו תימין לימוניו--- שונט
25/1/2009 09:30
דג דניס אפויו--- רונית1
25/1/2009 09:32
אלו מטאר / תפוח אדמה ואפונה הודיו--- --מרילין  
25/1/2009 10:19
מרק ברוקולי/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 12:57
רטטוי כפרי עם דג מולית אדומה**/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 13:27
פצפוצי חלבה – קרין גורן מהספר סודות מתוקיםו--- דליה  
25/1/2009 17:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן