...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בצק בסיסי לעוגת שמרים / דורעם גונט ו--- איה 24/1/2009 09:13

בצק בסיסי לעוגת שמרים / דורעם גונט

חומרים (לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק מוארכת, 8*28 ס"מ):

4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
4 ביצים
1/2 כוס חלב
1 כף שמרים יבשים
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

הכנה:
במיקסר או במכונת לחם מעבדים לבצק את כל החומרים מלבד החמאה. לשים את הבצק כחמש דקות, עד שהוא מקבל גמישות. מוסיפים לבצק את קוביות החמאה וממשיכים לערבל עד שהחמאה נטמעת במלואה בבצק, והוא נעשה מבריק. ממשיכים ללוש לפחות חמש דקות נוספות. מכסים את קערת הבצק במגבת ומניחים בטמפרטורת החדר לכשעתיים (הבצק לא יתפח הרבה, בגלל הסוכר והחמאה, וזה בסדר גמור). מעבירים את הקערה המכוסה למקרר לשעתיים לפחות, ועד 24 שעות (הקירור יקשה את הבצק ויאפשר לרדד אותו ולעצבו בנוחות, והזמן הארוך יאפשר לטעמים להתפתח בבצק).

מתוך כתבה עם טיפים להכנת בצק שמרים של דורעם גונט




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת................ו--- איה24/1/2009 08:55
בצק בסיסי לעוגת שמרים / דורעם גונט ו--- איה « הודעה נוכחית
24/1/2009 09:13



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן