...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שמרים גבינה של קרין גורןו--- אופה קטנה   19/1/2009 12:03

מתוך על השולחן. עוגת שמרים ריקוטה.

הריקוטה הטרייה מפיקה מלית נימוחה ועשירה, והבית מתמלא בניחוח משכר של גבינה ושמרים


חומרים ל-2 עוגות בקוטר 22 ס"מ:
לבצק:
41/2 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים (או 1/2 קובייה שמרים טריים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
למלית ריקוטה:
750 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כוס סוכר
גרגרים ממקל וניל
100 גרם צימוקים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
ביצה טרופה, להברשה



+ מכינים את הבצק: מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי.
+ מכסים ומתפיחים כשעה מחוץ למקרר, או למשך הלילה במקרר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושומרים במקרר.
+ מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ.
+ מניחים מחצית ממלית הגבינה בערמה לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. בשליש הימני של הבצק חותכים בסכין חתכים אלכסוניים במרחק 3 ס"מ זה מזה, ליצירת רצועות. חוזרים על הפעולה בשליש השמאלי של הבצק. מכסים את המלית לסירוגין ברצועות בצק אחת מימין ואחת משמאל, מלמעלה למטה, עד שמלית הריקוטה מכוסה בשתי וערב של בצק.
+ מניחים את העוגה בתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת (חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של הבצק והמלית, לקבלת עוגה נוספת). מכסים ומניחים לתפוח עד להכפלת הנפח.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ מברישים את העוגות בביצה ואופים 40-35 דקות, עד שהן תפוחות, שחומות וריחניות. מגישים אותן חמימות ביום ההכנה.

* אפשר לפשט את התהליך. מי שלא רוצה להסתבך, יכול לוותר על החיתוכים בעיצוב העוגה, ופשוט לגלגל את הבצק לרולדה, ולאפות בתבנית אינגליש קייק.

א. אני השתמשתי ב 2 גבינת טוב טעם וגבינת סקי אחת, נראה לי שאפשר קצת להוריד בכמויות, במקום 750 גרם, משהו כמו 650-700 גרם.
ב. במקום גרגרים ממקל וניל, שמתי 2 שקיות סוכר וניל.
ג. אני אפיתי, עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק והשניה בתבנית "בבקה" כזו עם חור במרכז, גודל 26
ד. למרות שהבצק רך, לא להתפתות להוסיף קמח, זה מצוין כך!
ה. השתמשתי בכף וחצי שמרים יבשים
ו. העוגות תוכננו להכנס לפריזר, אבל הבעל (והגדולים אחריו) התפתו, ונשארה רבע עוגה...

קל כ"כ להכנה! שווה בהחלט!


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני................ו--- איה19/1/2009 02:56
חלוגת דבש ואגוזי מלך - גם חלה וגם עוגה ו--- פלפלית
19/1/2009 08:44
בּבּקָה תפוזים/בן עמי ברתיני שביטו--- תמר מהעבודה
19/1/2009 10:13
קציפת לימון ופירות יערו--- איה
19/1/2009 10:37
מקלות בצק פריכים ומסוכרים ו--- פלפלית  
19/1/2009 11:06
מקלות בצק פריכים ומסוכרים - לפני האפיה ו--- פלפלית  
19/1/2009 11:08
מקלות בצק פריכים ומסוכרים - לפני אפיה - תקריבו--- פלפלית  
19/1/2009 11:09
מקלות בצק פריכים ומסוכרים - סיום אפיה ו--- פלפלית  
19/1/2009 11:14
מרק קרופניק מתוך הספר המטבח היהודי-שמוליק כו--- שומית
19/1/2009 11:15
עוגת שמרים גבינה של קרין גורןו--- אופה קטנה   « הודעה נוכחית
19/1/2009 12:03
הקישור:ו--- אופה קטנה  
19/1/2009 12:04
טחינה אדומה - טחינה גולמית ופלפלים צרובים ו--- פלפלית  
19/1/2009 12:35
מרק בטטה, ירקות שורש צלויים ושמן אגוזיםו--- פלפלית
19/1/2009 18:59
חזה עוף מוקפץ עם פלפלים וקוקוס קלויו--- פלפלית
19/1/2009 19:03
עוגיות חמאה אגוזים ושוקלד ו--- פלפלית
19/1/2009 19:07
ספגטי אליו אי אוליו (שמן זית ושום) ו--- פלפלית
19/1/2009 19:13
ספגטי מיטבולס (כדורי בשר) - שף יוגב ירוס ו--- פלפלית
19/1/2009 19:17
קציצות עוף עם ירקות קלויים - לגעת באוכל ו--- פלפלית
19/1/2009 19:28
מרק תירס מהירו--- פלפלית
19/1/2009 21:11
מרק תירס ונטיפי ביצים - אבי פסטוו--- פלפלית
19/1/2009 21:13
מרק תירס - מתכון של חיים כהן - חלביו--- פלפלית
19/1/2009 21:15
מרק תירס - אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחןו--- פלפלית
19/1/2009 21:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן