...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תופין קוקוס ושוקולדו--- אספרגוס*   10/1/2009 12:50

מתוך הספר "עוגת השבוע" של פסקל פרץ-רובין
זה ספר שאני משתמשת בו הרבה מאד, יש בו מגוון עוגות קלות וטעימות.

עוגת קוקוס עשירת ואוורירית, קלה להכנה, ניתן לצפותה בקרם שוקולד או בקצפת מוכנה.

מצרכים
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזים טחונים (אני טחנתי די גס)
100 גרם פתיתי שוקולד מריר מגורד
1 כף ברנדי
1 כף תמצית וניל (השתמשתי בשקית סוכר וניל)
1 כף ליקר שוקולד ( לא היה לי, הוספתי עוד כף ברנדי וכף סירופ שוקולד)
1 כפית מיץ לימון

לעיטור
סירופ שוקולד
50 גרם שוקולד מריר מגורד (לא שמתי)

אופים בתבנית קפיצית 26 ס"מ

- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (170 מעלות)
- מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב ומוצק
- מקפלים את החלמונים אל הקצף מוסיפים את האגוזים הקוקוס השוקולד הברנדי הוניל הליקר ומיץ הלימון, מקפלים בעדינות עד שייבלעו כליל בבלילה.
- משמנים היטב את תבנית האפייה (אני שימנתי בספריי שמן) ומעבירים אליה את הבלילה, אופים כשעה ומניחים להצטנן.
יוצקים על העוגה סירופ שוקולד ובוזקים עליו את פירורי השוקולד.

אני פיזרתי אבקת סוכר מעל העוגה, ובזמן ההגשה קישטתי בסירופ שוקולד.

להלן תמונות



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - ליום שבת....................ו--- איה10/1/2009 05:58
עוגת פירות קיץ ו--- איה
10/1/2009 06:41
פנקייק - המתכון המנצח / של יעל גרטי ו--- איה
10/1/2009 06:55
בויוס עוגיות מלוחות מיקי שמוו--- chant
10/1/2009 08:56
עוגיות צאדר וקשקבל מיקי שמוו--- chant
10/1/2009 08:58
האלים חמין פרסיו--- chant
10/1/2009 09:02
עוגת תפוזים חורפיתו--- chant
10/1/2009 09:20
דסקיות בצק עלים בסוכר, קינמון ושומשוםו--- פלפלית  
10/1/2009 09:57
דסקיות בצק עלים בסוכר, קינמון ושומשום - לפני אפיה ו--- פלפלית  
10/1/2009 18:48
עוגיות חמאה ושקדיםו--- פלפלית  
10/1/2009 09:59
עוגיות 3 שוקולדים. - דנה מלמדו--- פלפלית
10/1/2009 10:01
בשר טחון עם פטריות ברוטב טחינה ו--- שומית
10/1/2009 11:13
עוגת תופין קוקוס ושוקולדו--- אספרגוס*   « הודעה נוכחית
10/1/2009 12:50
ואפשר להתכבד בחתיכת עוגה לצד הקפהו--- אספרגוס*  
10/1/2009 12:54
שבלולי בצק פילאס תורכי במלית ממרח חלבהו--- אספרגוס*  
10/1/2009 13:00



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן