...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת דובוש Dobos Torta ו--- פלפלית   1/1/2009 14:55

*** מטעמי נוחיות בלבד - שיניתי את צורת העוגה,
מעיגול למלבן. - פלפלית.

דובוש טורט - מלך העוגות ההונגריות / עופר ורדי

המרכיבים (לתבנית בקוטר 22 ס"מ):

לבצק:
6 ביצים
120 גרם אבקת סוכר
100 גרם קמח
35 גרם חמאה מומסת

לקרם:

120 גרם סוכר
150 גרם חמאה
40 גרם קקאו
100 גרם סוכר וניל
1 כף רום

לציפוי:
150 גרם סוכר
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף קשה. את שארית הסוכר מקציפים עם החלמונים.

מקפלים את החלבונים לתוך החלמונים. מוסיפים את הקמח ואת החמאה ומערבבים היטב.

מחלקים את העיסה ל-6 תבניות עגולות משומנות ומקומחות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. חשוב מאד! על הבצק להיות בעובי כחצי ס"מ – לא יותר.

מכינים את הקרם: מבשלים את הסוכר ברבע כוס מים. מצננים לפושר.
מערבבים את החמאה ואת הקקאו לעיסה חלקה ומוסיפים בהדרגתיות את סירופ הסוכר. מצננים היטב.

מוסיפים לקרם את הרום ואת סוכר הווניל. מערבבים.

הציפוי: מבשלים את הסוכר ואת מיץ הלימון תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר קרמל. מושחים אותו על אחת מתחתיות העוגה המוכנות. יש לעשות זאת בזריזות! כיוון שהוא מתקשה מיד.

מושחים את אחת התחתיות בקרם. מניחים מעליה תחתית נוספת. מורחים גם אותה מן הקרם וכך לסירוגין עד שנוצרת עוגה. את תחתית הקרמל חותכים לפרוסות ומניחים אותן מעל.

הארה: יש המתבלים את הבצק בקליפת לימון מגוררת ובמעט מיץ לימון. ניתן להכין קרם קצת אחרת: מערבבים 6 ביצים, 150 גרם אבקת סוכר ו-100 גרם שוקולד מגורר. מבשלים בסיר מעל אדים עד שמסמיך. מצננים ומוסיפים 2 חבילות סוכר וניל ו-200 גרם חמאה. את צידי העוגה ניתן לעטר באגוזים טחונים או בשקדים טחונים.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי................ו--- איה1/1/2009 05:58
דג סול ברוטב יין, חרדל ושום ו--- --מרילין  
1/1/2009 07:44
תה מסלה / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:43
משפחת הצ'אי - צ'אי ורדים / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:46
גרוג חם לחורף / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:47
לחמניות סקוטיות (סקונס) / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:51
עוגת לימון, פטל שחור וארל גריי / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:53
עוגת שוקולד ורויבוש / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:54
עוגת פירות יבשים / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:58
גלילי ברנדי (ברנדי סנפס) / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 08:59
סהרוני שקדים / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 09:01
מנסף (תבשיל אורז דרוזי) מסאלה / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 09:03
טארט מלוח סלמון מעושן בארל גריי / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 09:04
קליפוטי תה ירוק ואספרגוס / ויסוצקיו--- שרוניק
1/1/2009 09:06
סלט כרוב / שהביאה גילה ו--- שרוניק
1/1/2009 09:45
אורז צהוב בתוספת חומוס ומנגולד בניחוח הודי,ו--- שרוניק
1/1/2009 11:18
מלפפונים חמוצים עם פלפל אנגלי ועלי דפנהו--- שרוניק  
1/1/2009 11:59
עוגה לשבת שכולם אוהביםו--- גילה  
1/1/2009 12:31
עוגת דובוש Dobos Torta ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
1/1/2009 14:55
עוגת דובוש - עופר ורדי - שלב ראשון - אפית השכבותו--- פלפלית  
1/1/2009 14:58
שלב שני, חלוקת הבצק לדפים בגודל אחיד ו--- פלפלית  
1/1/2009 15:00
עוגת דובוש - עופר ורדי - העלים מוכנים למריחה ו--- פלפלית  
1/1/2009 15:02
עוגת דובוש - עופר ורדי - הקרם לאחר בישולו--- פלפלית  
1/1/2009 15:03
עוגת דובוש - עופר ורדי - הקרם לאחר שהתמצק ו--- פלפלית  
1/1/2009 15:05
שלב הזיגוג מהיר מאוד.ד.ד.ד ולא ניתן היה לצלם.ו--- פלפלית
1/1/2009 15:06
דובוש - מנה בהגשה ו--- פלפלית  
4/1/2009 11:10
בייגלס/דורעם גונטו--- תמר..
1/1/2009 21:00
עוגת תפוזים ריחנית וטעימהו--- אספרגוס*  
1/1/2009 23:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן