...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור עם צימוקים בהיריםו--- מרילין   15/9/2008 16:18


אין ספק שהשאור שלי הולך ומשתבח עם הזמן. "מתבגר" לוחשים לי
שוב אפיתי לחם בלי תוספת של שמרים בכלל, והנ"ל תופח לו לאט לאט
אך בביטחה. הפעם החלטתי לתת ללחם הפתעות מתקתקות
על ידי הוספתו של חופן גדול של צימוקים בהירים. הנוכחות שלהם לא שתלתנית
ומשתלבת נפלא עם תוספות פיקאנטיות למיניהם, וגם עם חמאה וריבות
.
מצרכים
מאתיים שבעים גרם שאור
שש כוסות קמח לחם לבן
כף מלח
חופן יפה של צימוקים בהירים
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
עוד טיפה קמח לקימוח המשטח
.
הכנה
בקערה גדולה מערבבים ביחד שש כוסות קמח, המלח והצימוקים
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות אם דביק מוסיפים בהדרגה
עוד קצת קמח - 3 כפות לכל היותר
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים מכוסה
עד שמכפיל את נפחו - כחמש, שש שעות
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת מחלקים לשני כדורים
מכל כדור יוצרים כיכר מאורכת והדוקה
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח
ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי
.
אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220 ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית
כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור מפזרים מעט קמח מלא
חורצים בעזרת סכין חדה מאוד מספר חריצים בכל כיכר
אופים בחום גבוהה מאוד 15 דקות
ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות עד ששחום יפה, גם מלמטה








לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שני ......................ו--- פלפלית15/9/2008 07:47

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
תפוחי אדמה אפויים - בהגשה חגיגיתו--- פלפלית  
15/9/2008 08:25
תפוחי אדמה אפויים בהגשה חגיגית - לפני האפיה ו--- פלפלית  
15/9/2008 08:28
תפוחי אדמה אפויים - בהגשה חגיגית - עם ברוקומיני ו--- פלפלית  
15/9/2008 08:29
מוס דבש עם רימוניםו--- זברה
15/9/2008 08:41
מוס דבש עם תפוחים להגשה בגביעיםו--- זברה
15/9/2008 08:43
ריבת בצל - ערבוב של כמה מתכונים מהרשתו--- פלפלית  
15/9/2008 08:46
ריבת בצל - טיפ לקבלת צבע מודגש - עצמיו--- פלפלית
15/9/2008 08:54
פשטידת קישואים - קובי בר ו--- פלפלית
15/9/2008 09:30
כריכי עוגיות עם קרם חמאת דבש ואניס - רותו--- פלפלית
15/9/2008 09:39
עוגות דבש אישיות עם ג’ינג’ר ותאנים - רות ו--- פלפלית
15/9/2008 09:41
אפרסקים בקרם קצפת מתובלת - רות אוליבר ו--- פלפלית
15/9/2008 09:43
פשטידת קישואים של אמאו--- אופה קטנה
15/9/2008 09:56
פשטידת קישואים ערוץ 7 (1)ו--- אופה קטנה
15/9/2008 10:00
פשטידת קישואים ערוץ 7 (2)ו--- אופה קטנה
15/9/2008 10:05
עוגיות שוקולד צ'יפס/רביבה וסיליה ו--- תמר בעבודה
15/9/2008 10:11
מרק עדשים, כוסברה ולימוןו--- מרילין  
15/9/2008 12:58
לחם שאור עם צימוקים בהיריםו--- מרילין   « הודעה נוכחית
15/9/2008 16:18
לחמא בעג'יןו--- מייקלה  
15/9/2008 17:05
מוס שוקולד בניחוח פירות יער מעוטר בטראפלס ו--- לינדוש
15/9/2008 20:53
עוגת טורט+אגוזים מצופים.עוגה חגיגית.ו--- נירה
15/9/2008 23:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן