...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חלה מתוקה לשבת ו--- *אוריתוש*   13/12/2008 11:57

המתכון לחלה - של שמרית - הערות בסוגריים + הוראות ההכנה - שלי

החומרים:

1 ק"ג קמח (אני משתמשת בקמח ללחם שטיבל מ"ס 2 )

1 שקית שמרית (50 גרם - שמרים טריים)

1 שקית משפר אפייה (לא חובה, אני פשוט קניתי את שקית השמרית-שמוצמדת אליה שקית משפר האפייה)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים מס' 2 (אני השתמשתי בביצים גודל large)

כ- 1/2 1 כוסות מים פושרים (אני הוספתי עוד מים לפי העין עד שהבצק
נראה לי עם מספיק נוזלים)

כפית גדושה מלח (אני הוספתי עוד כפית גדושה)

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר - ואת המים מוסיפים בהדרגה

תוך כדי לישה - מתחילים במהירות נמוכה ולאט מגבירים את המהירות

(אני כאמור הוספתי עוד מים - עש אשר הבצק נראה לי רך וגמיש)

לשים במיקסר את הבצק 10 דקות.

מוציאים את הבצק מהמיקסר בעזרת ידיים משומנות מעט, ומעבירים

לקערה משומנת מעט.

מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומשהים להתפחה עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח, חתכתי ממנו חתיכות בצק - כל חתיכה במשקל

100 גרם (שקלתי על משקל דיגיטלי)

יצרתי מחתיכות הבצק כדורים, אותם הנחתי על גבי תבנית התנור -

שרופדה בנייר אפייה.

הנחתי את הכדורים במירווחים בניהם בתוך תבנית רינג עגולה מתכווננת

והנחתי שוב לתפיחה.

לפני הכניסה לתנור מרחתי את חלת ה"תלישות" (תלישות - מכיוון שכל

אחד תולש לעצמן לחמניה מהחלה...)בביצה טרופה מהולה עם מעט מים

קורט סוכר וקורט מלח, פיזרתי למעלה בנדיבות שומשום רגיל ושומשום

שחור, והכנסתי לאפייה לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות עד שהחלה

הזהיבה .




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.............ו--- איה13/12/2008 06:19
סחוג / גיל חובבו--- איה
13/12/2008 06:30
לחם מרוקאי ממולא / גיל חובבו--- איה
13/12/2008 06:36
אצבעות חצילים אסייתיות / גיל חובב ו--- איה
13/12/2008 06:43
עוגיות שלווה / מתוך פפריקהו--- איה
13/12/2008 06:58
חלה מתוקה לשבת ו--- *אוריתוש*   « הודעה נוכחית
13/12/2008 11:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן