...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כיפת אורז, בשר כבש וחצילים של מסלנסקי ו--- שמנמודה 14/9/2008 10:21

מקור: הבלוג של מסלנסקי. אני ממליצה מאוד על הבלוג המדהים, מצחיק ומגרה שלו. אני פשוט מכורה אליו. רק אזהרה. מאוד לא כשר שם - למי שזה מפריע (לי לא...) לא להיכנס.

כיפת אורז,כבש וחצילים.

1 חציל ארוך פרוס. מומלח, מנוקז מנוזלים ומטוגן עד להשחמה קלה.
200 גרם חזה כבש חתוך לרצועות.(עם כל השומן. אלא מה?)
1 בצל קצוץ.
2 כפות שמן לטיגון.
3/4 כוס אורז חצי מבושל**
1 כף רסק עגבניות.
1/3 כפית קינמון.
1/2 כפית כורכום.
מלח, פלפל שחור.

רפדו כלי חסין אש קעור בפרוסות החצילים. צופפו את החצילים והקפידו על כיסוי מלא של דפנות הכלי. במחבת טגנו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו את חזה הכבש הקצוץ. טגנו-טרפו-בחשו-בללו-ערבלו והפכו במשך 3 דקות. ערבבו עם האורז החצי מבושל. טבלו והכניסו אל הכלי המרופד בפרוסות החצילים. הוסיפו 1/2 כוס מים. כסו והכניסו לתנור שחומם לחום בן 160 מעלות, למשך 4 שעות.

הוציאו, החליפו את מכסה הכלי בכלי הגשה שטוח. הפכו והרימו את כלי האפיה. יפה? נכון?
ואתם לא מתארים לכם כמה זה טעים....

** מבושל חמש דקות במיקרוגל בדרגה הכי גבוהה. ביחס של אחד לאחד. כלומר, 3/4 כוס אורז על 3/4 כוס מים. וכל מי אשר חושב שזה לא נאה לבשל במיקרו. או שמצליח לו אחרת, שיעשה אחרת.

ראו מתכון מפורט + תמונות בקישור




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה14/9/2008 03:23
פאי עגבניות מיובשות וחרדלו--- הדרר
14/9/2008 06:34
לזניה ברוטב פלפליםו--- הדרר
14/9/2008 06:38
רולדות בשר הודו טחון - במלוי כל טוּב -ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:39
רולדות בשר הודו - במלוי פלפלים קלויים ועגבניות.ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:41
רולדות בשר הודו טחון במלוי, פטרוזיליה וצנובריםו--- פלפלית  
14/9/2008 07:43
רולדות בשר הודו טחון במלוי כל טוב - שלבי הכנה :ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:46
רולדות הודו טחון במלוי כל טוב - במלוי פטר' וחמוציוו--- פלפלית  
14/9/2008 07:48
רולדות בשר הודו טחון - שלב ב',יצירת הרולדה - גלגולו--- פלפלית  
14/9/2008 07:50
רולדות בשר הודו טחון במלוי כל טוב, עוברות לאפיהו--- פלפלית  
14/9/2008 07:51
רולדות בשר הודו במלוי כל טוב - עם סיום האפיה ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:53
פלפלים/גמבות קלויים בתחמיץ - מקור עממי ו--- פלפלית
14/9/2008 08:08
כיפת אורז, בשר כבש וחצילים של מסלנסקי ו--- שמנמודה « הודעה נוכחית
14/9/2008 10:21
צלי עגל חלב בסיידר ודבש / כצל'ה ו--- מרילין
14/9/2008 10:56



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן