...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי עגבניות מיובשות וחרדלו--- הדרר 14/9/2008 06:34

מקור המתכון:
לפני זמן מה הי ב'לאישה' מתכון לפאי עגבניות וחרדל. נשמע צרוף נפלא אבל... עגבניות זה אחד דברים שהכי מגעילים אותי עלי אדמות.
אז שיניתי פה ושיניתי שם - מה שנשאר מהמתכון המקורי זה רק הבצק והחרדל...

מתאים לתבנית 28 ס"מ

לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
150 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה

למלית:
עגבניות מיובשות *
חרדל דיז'ון גרגרים
וכף גדושה עשבי תיבול יבשים: אורגנו+תימין
מעט פלפל שחור
1ביצה
1/3 כוס חלב
2 כפות גבינה צהובה מגוררת

לא הוספתי מלח למלית כי עגבניות מיובשות הן בריות מלוחות מטבען.

בעזרת מעבד מזון מאחדים את כל חומרי הבצק לכדור.
שוטחים בתבנית משומנת ודוקרים במזלג.
מורחים בנדיבות חרדל דיזון על הבצק.
מסדרים יפה טבעות-טבעות של עגבניות מיובשות על החרדל.
מערבבים הגבינה הצהובה עם עשבי התיבול והפלפל השחור וזורים מעל העגבניות.
טורפים ביצה וחלב ויוצקים מעל.
אופים בתנור שחומם לחום בינוני עד התייצבות.

*הערות לגבי השימוש בעגבניות מיובשות (בהנחה שלא הכנתם לבד)
-למי שהשמן לא מפריע לו - ניתן לקנות עגבניות מיובשות בשמן-מוכנות לשימוש מיד.
-ניתן לקנות גם עגבניות מיובשות לפי משקל או בחבילות, ללא שמן. הללו מתחלקות לשניים - מיובשות שאותן יש להשרות במים רותחים כחצי שעה, לסנן ואז להשתמש, ולחות שאותן אין צורך להשרות.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה14/9/2008 03:23
פאי עגבניות מיובשות וחרדלו--- הדרר « הודעה נוכחית
14/9/2008 06:34
לזניה ברוטב פלפליםו--- הדרר
14/9/2008 06:38
רולדות בשר הודו טחון - במלוי כל טוּב -ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:39
רולדות בשר הודו - במלוי פלפלים קלויים ועגבניות.ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:41
רולדות בשר הודו טחון במלוי, פטרוזיליה וצנובריםו--- פלפלית  
14/9/2008 07:43
רולדות בשר הודו טחון במלוי כל טוב - שלבי הכנה :ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:46
רולדות הודו טחון במלוי כל טוב - במלוי פטר' וחמוציוו--- פלפלית  
14/9/2008 07:48
רולדות בשר הודו טחון - שלב ב',יצירת הרולדה - גלגולו--- פלפלית  
14/9/2008 07:50
רולדות בשר הודו טחון במלוי כל טוב, עוברות לאפיהו--- פלפלית  
14/9/2008 07:51
רולדות בשר הודו במלוי כל טוב - עם סיום האפיה ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:53
פלפלים/גמבות קלויים בתחמיץ - מקור עממי ו--- פלפלית
14/9/2008 08:08
כיפת אורז, בשר כבש וחצילים של מסלנסקי ו--- שמנמודה
14/9/2008 10:21
צלי עגל חלב בסיידר ודבש / כצל'ה ו--- מרילין
14/9/2008 10:56



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן