...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
איה גולן-מעצבת אתרים לאינטרנט







הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  

תוכן ההודעה

כרוב ממולא באורז - חיים כהן -מבשלים-צמחוניו--- פלפלית 27/11/2008 08:48


*** ניתן להחליף את האורז בבורגול גס - לטעמי מעולה.
*** אפשר להוסיף פטריות קצוצות - גם לאורז וגם לבורגול.
פלפלית.



מרכיבים:

1 כרוב - גדול

2 כוס/ות אורז

50 גרם חמאה - רכה

2 כף/ות פרמזן - מגוררת

1 כף/ות נענע - עלים קצוצים

1 כף/ות בזיליקום - עלים קצוצים

1 קילו עגבנייה - קלופה וקצוצה (אפשר מקופסה בת 800 גרם)

שמן זית

מלח

פלפל





אופן ההכנה:

להכנת העלים:

מרתיחים מים בסיר ומכינים לצדו קערה עם מי קרח. עוקרים את לב הכרוב בעזרת סכין חדה. מכניסים את הכרוב לטבילה בת חמש דקות בסיר המים הרותחים, שולים אותו עם כף-מסננת ומכניסים למי הקרח. מפרקים את העלים ומניחים אותם בין שתי מגבות נקיות או נייר סופג, ושומרים בצד.

מטגנים מעט את האורז על אש קטנה בקצת שמן זית. מוסיפים לו שלוש כוסות מים רותחים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים רבע שעה בסיר מכוסה. מסירים מהאש וממתינים כרבע שעה, כדי שהאורז יצטנן מעט. מוסיפים לו את עלי הנענע ומערבבים. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים.

ממלאים את עלי הכרוב בתערובת האורז. כמות המילוי מספיקה ל-15 עלים, אולי יותר (תלוי בגודל הכרוב). מסדרים בצפיפות את העלים המגולגלים בתבנית או בסיר שטוח. יוצקים עליהם את העגבניות, הפטרוזיליה והבזיליקום. ממליחים ומפלפלים. מזליפים שמן זית ומבשלים (או אופים) 20 דקות.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי............ו--- איה27/11/2008 04:58
פיתות עם זעתרו--- הדר
27/11/2008 07:17
אצבעות שום - ניקי בו--- הדר
27/11/2008 07:18
לחמניות הפתעת- שוקולד ניקי ב'ו--- הדר
27/11/2008 07:20
ירקות קלויים עם גבינת עיזיםו--- הדר
27/11/2008 07:28
עוף בפירות לעצלניםו--- הדר
27/11/2008 07:34
ריבת סלרי של השף שלום שטריתו--- הדר
27/11/2008 07:38
לחם כוסברה ובטטותו--- הדר
27/11/2008 07:44
כרוב ממולא באורז - חיים כהן -מבשלים-צמחוניו--- פלפלית « הודעה נוכחית
27/11/2008 08:48
כרוב ממולא עסיסי (צמחוני) - הרזיה שפויה ו--- פלפלית
27/11/2008 08:50
כרוב ממולא באורז וירקות - אביבית פריאלו--- פלפלית
27/11/2008 08:53
סלט זיתים מבושליםו--- אלונה
27/11/2008 14:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן