...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שמנת וקינמוןו--- שונט   13/9/2008 11:49


עוגת שמנת וקינמון – ורסיה חדשה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, מתכון שקיבלתי מחברה לעבודה עם שינויים רבים ותוספות שלי

"עוגה שאני מכינה שנים, כל פעם בוורסיה אחרת (מה שיש במקרר) – ובכל הוורסיות היא יוצאת רכה-רכה, עסיסית וטעימה..."

העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 24 או ל 2 תבניות אינגלייש קייק.

החומרים:
200 גר' חמאה מרוככת (במקור מרגרינה) - הפעם שמתי 150 גר'
1/4 1 כוסות סוכר (במקור 2 כוסות)
4 ביצים
2 כוסות קמח - מנופה - הפעם שמתי 1/2 2 כוסות
1/2 כפית אבקת אפיה (במקור שקית שלמה) – מנופה עם הקמח
1 גביע שמנת חמוצה, או שמנת מתוקה, או יוגורט, או כוס לבן, או כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (במקור העוגה עם אשל, אבל אני משנה בהתאם למה שיש לי במקרר - כל הוורסיות יוצאות טעימות - נירה)
1 סוכר וניל – או 1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפיות ברנדי או רום אלכוהולי (תוספת שלי – נירה)
2 כפות מיץ לימון (תוספת שלי)
1 כפית גרידת לימון (תוספת שלי)
1 כפית גרידת תפוז (תוספת שלי)

לפיזור על העוגה:
1/4 כוס סוכר פלוס כפית קינמון

הכנה:
- מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים אחת-אחת.
- מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה וממשיכים לערבל.
- מוסיפים את השמנת סוכר הווניל, הברנדי, מיץ לימון וגרידת הלימון והתפוז ומערבבים ידנית.
- מעבירים הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מפזרים מעל את הסוכר והקינמון.
- אופים ב-180 מעלות כ-45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

הערות שלי (נירה):
1. הפעם הורדתי 50 גר' מהחמאה (חושבת שיש מספיק שומן עם השמנת המתוקה).
2. במקום שמנת חמוצה שמתי שמנת מתוקה.
3. הוספתי 1/2 כוס קמח (1/2 2 כוסות במקום 2 כוסות).
4. ערבבתי אגוזים טחונים קינמון וסוכר, עם מעט גרידת לימון – שמתי חצי מהבלילה בתבניות מעליה פיזרתי חלק מהתערובת האגוזים-קינמון-סוכר, מעל שמתי שוב בלילה ומעל פיזרתי את שארית האגוזים-קינמון-סוכר.
5. כל השאר כמו במתכון המקורי.

תהנו
אני שונטל
הוספתי במרכז 2 תפוחים חתוכים לקוביות מבולים עם מעט סוכר[הורדתי סוכר קצאת מהמתכון]וערבבתי עם הקינמון..
שפחתי חצי מהתערובת ומעל את תערובת התפוחים והקינמון וסיימתי עם החלק השני של התערובת יצא מעולה
ניתן להכין פרווה כמובן[מרגרינה ומיץ תפוזים בימקום השמנת]




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שבת.......................ו--- פלפלית13/9/2008 07:16

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת שוקולד למיקרוגל - רוי - מוואלה אוכלו--- פלפלית
13/9/2008 08:55
עוגת שמנת עם תפוחים וקינמון - בני סיידאו--- פלפלית
13/9/2008 08:57
עוגת לימון ופרג - קרין גורן - "על השולחן"ו--- פלפלית
13/9/2008 08:59
עוגת גבינה ואגסים - דנה מלמדו--- פלפלית
13/9/2008 09:01
עוגת תפוחי עץ ודבש - השף עומר בן-גלו--- פלפלית
13/9/2008 09:04
עוגת תפוחים ופירורים - סמדר וולטר ו--- פלפלית
13/9/2008 09:06
עוגת גבינה ניו יורק - השף צחי בוקששתר.ו--- פלפלית
13/9/2008 09:09
אצבעות פקאןו--- שונט
13/9/2008 10:13
אצבעות פילו במילוי קרם שקדים ודובדבניםו--- שונט
13/9/2008 10:16
טארט ברוקולי גזר ורוקפור....ו--- שונט
13/9/2008 10:17
להרגיש אמריקה פאי תפוחי עץו--- שונט
13/9/2008 10:19
מלאי עם אגוזים וצימוקים[רומני]ו--- שונט
13/9/2008 10:23
עוגת תפוחי עץ במיקרוגל/ אסנת לסטרו--- לאה.ק
13/9/2008 11:05
סלט עוף עם אננס- אהרוני "ידעות אחרונות"ו--- שומית
13/9/2008 11:26
עוגת שמנת וקינמוןו--- שונט   « הודעה נוכחית
13/9/2008 11:49
עוגת דבש של אירן ו--- יפנית  
13/9/2008 14:53
עוף בתפוחי אדמה קטנים ו--- שול
13/9/2008 20:23
גזר מטוגן ו--- שול
13/9/2008 20:25
פשטידת חצילים של מאיר השמן ו--- שול
13/9/2008 20:26
עוף בלימון 1 ו--- שול
13/9/2008 20:28
קציצות בצל ותרד ו--- שול
13/9/2008 20:29
אנג'ינרה - קישואים קטנים ו--- שול
13/9/2008 20:30
רסק גמבות ו--- שול
13/9/2008 20:31
גמבות כל טוב ו--- שול
13/9/2008 20:32
תמונת המתכוןו--- שול  
14/9/2008 01:30
כרובית מוגרלת של פלפליתו--- שול
13/9/2008 20:33
קישואים בטוסטר.ו--- שול
13/9/2008 20:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן