...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פירושקיו--- שמני 23/11/2008 10:02

פירושקי / שרי אנסקי

בצק דקיק ומשובח, ללא שמרים, מהיר הכנה. מתאים לטיגון או לאפייה.

2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח אורגני או קמח מלא או כוס נוספת של קמח לבן
1/2 כפית מלח
300 גרם חמאה או מרגרינה
1 כף חומץ טבעי
1ביצה
1/2-1/3 כוס מים קרים

מערבבים את הקמח עם המלח בקערה גדולה או על משטח עבודה.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות, לשים ומפוררים אותה עם הקמח עד שנוצרת תערובת פירורית אחידה.
יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים לתוכה את החומץ, הביצה והמים.
לשים עד שמתקבל בצק רך, מעט דביק ואחיד. לא לשים יותר מדי. אוספים לכדור, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
על משטח עבודה מקומח מרדדים עלה בעובי של 2-3 מילימטרים.
אם הבצק דביק מדי, זורים עליו מעט קמח.
בעזרת כוס קורצים עיגולים בבצק.
במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה באחת מתערובות המילוי, מקפלים לסהרונים ומחברים את הקצוות בצביטות, כדי שהבצק לא ייפתח בזמן האפייה.
אפשר גם לעשות את הפירושקי בכל צורה ואופן שנראה לכם, כמו לקפל למעטפה או לחתוך את הבצק למלבנים ולקפל לריבועים.

את הבצק הממולא אפשר לטגן בשמן עמוק או לאפות בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס כ 20-30 דקות.
רצוי להניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וכך אין צורך לשמן את התבנית.
אם רוצים שהפירושקי יזהיבו במיוחד, מברישים אותם בשכבה דקיקה של חלמון טרוף בכפית מים. אך גם כשלא מברישים אותם, הם יוצאים טעימים ומקסימים.
אם בוחרים לטגן את הפירושקי: יש לחמם שמן עמוק, להכניס לתוכו פירושקי אחדים, להנמיך מעט את האש ולטגן עד שהם מזהיבים. הם ממש לא סופגים שמן.


מילוי פטריות ובצל

­750 גרם פטריות מנוקות וחתוכות לקוביות קטנות
צרור בצל ירוק קצוץ דק או בצל יבש גדול קצוץ דק
50 גרם חמאה/מרגרינה
1/4 כוס שמן
מלח ופלפל שחור טחון

מחממים במחבת גדולה כף שמן ומטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות מעט.
כדי שלא יפרישו יותר מדי נוזלים, כדאי לטגן אותן על אש גבוהה לא בבת אחת, אלא לחלק אותן לשלושה חלקים ובכל פעם לטגן כ 3-4 דקות ולהעביר לקערה בצד.
ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל הירוק עד שהוא מתרכך או את הבצל היבש עד שהוא מתחיל טיפטיפה להזהיב.
מצרפים את הפטריות, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. אפשר להוסיף גם מעט עלי פטרוזיליה או שמיר קצוצים דק.


מילוי ביצים קשות ובצל ירוק

7 ביצים קשות
2 צרורות בצל ירוק
2 כפות שמן
50 גרם חמאה

בעזרת מזלג מפוררים את הביצים הקשות לפירורים קטנים.
קוצצים דק­דק את הבצלים. מחממים במחבת גדולה את השמן ומאדים את הבצלים הקצוצים עד שהם מתרככים. מוציאים מהמחבת לקערה.
ממיסים במחבת את החמאה/מרגרינה, מצרפים אליה את הביצים, מערבבים היטב כדקה בלבד ומכבים את האש.
מצרפים את הבצלים ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל.


מילוי בשרי

2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2-3 כפות שמן
1/2 קילו בשר טחון
מלח
פלפל שחור טחון
1 ביצה קשה
חופן עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק

מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי טיגון עד שהבשר עשוי.
אפשר להוסיף מעט מים (כ-1/2 כוס ). מכסים ומבשלים את התערובת כחצי שעה.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומכבים את האש.
מגררים את הביצה הקשה בפומפייה דקה ובוחשים אותה לתערובת עם העלים הקצוצים.
על משטח עבודה מקומח מרדדים עלה בעובי של 2-3 מילימטרים. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
במרכז כל עיגול מניחים כפית מילוי גדושה, מקפלים לסהרונים ומחברים את הקצוות בצביטות.
אפשר לטגן בשמן עמוק, או להניח על תבנית ולאפות בתנור חם (180 מעלות ) כ-20-30 דקות. לא צריך למרוח בביצה.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...........ו--- איה23/11/2008 03:45
תפוחי אדמה אפויים בחרדלו--- שמני
23/11/2008 09:57
צלי בשר בקדירה עם ניוקיו--- שמני
23/11/2008 09:59
בורשטו--- שמני
23/11/2008 10:01
פירושקיו--- שמני « הודעה נוכחית
23/11/2008 10:02
מוסקה מחצילים,פלפלים קלויים עגבניות ובשר ו--- פלפלית  
23/11/2008 10:38
מוסקה- מחצילים,פלפלים קלויים ,עגבניות ובשר- התבניתו--- פלפלית  
23/11/2008 10:40
עוגת שייש קלהו--- chant
23/11/2008 10:53
פשטידת טונה וביצים קשותו--- לאה.ק  
23/11/2008 11:40
קדירת קצבים של בשר בקרו--- שמני
23/11/2008 13:01
מרק אפונה יבשהו--- etty  
23/11/2008 14:31
עוגת מייפל של קרין גורןו--- etty  
23/11/2008 14:36
פשטידת איטריות דקותו--- לאה.ק  
23/11/2008 19:18
עוגה בחושה עם פירות ושטרויזל ו--- יעלי  
24/11/2008 00:18
עוף בריבת מישמש ו--- פלפלית  
24/11/2008 09:07
עוגת מייפל ואגסים ו--- פלפלית  
24/11/2008 09:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן