...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

דלעת ממולאת בבשר בורגול וירקות בתנורו--- פנינהט   26/12/2012 13:11



דלעת ממולאת בבשר בורגול וירקות בתנור

המצרכים:
הערה: הכמות של המלית מתאימה ל 4-5 דלעות, מכיוון שהיו לי רק 2 דלעות מיליתי בנוסף גם 5 פלפלים וזוקיני אחד גדול חתוך לקטעים.

1/2 כוס בורגול בעובי בינוני או דק
4-5 יח` דלעת ערמונים או יפניות
1/2 קילו בשר הודו אדום (אפשר גם בשר בקר למי שמעדיף)
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 שן שום מעוכה
קובית מרק בשר מומסת ב-1/2 כוס מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור
מעט קינמון

2 כוסות (400 מ"ל) מים
1 כף א. מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט שמן זית

ההכנה:
מתחילים בהשרית הבורגול. מניחים את הבורגול בקערה ומכסים אותו במים פושרים עד 3-4 ס"מ מעל הבורגול ומניחים בצד, נותנים לו לנוח כך כ 20-30 דקות לספיגת נוזלים והתרככות.

מכינים את המלית:
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ומבשלים תוך ערבוב עד התרככות הירקות.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך פירור הבשר בעזרת כף עץ. ממשיכים עד שהבשר משנה את צבעו.

מוסיפים למחבת את קובית הבשר המומסת במים יחד עם המים, את שן השום המעוכה, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.

סוחטים היטב את הבורגול, מודדים כוס וחצי מוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים הכל יחד.

מניחים בצד לקירור.

בנתיים עד שתערובת המילוי מתקררת. מכינים את הדלעות למילוי.
מורידים פרוסה יפה מהחלק העליון של הדלעת, ומרוקנים את תוכנה כאשר משאירים מסביב כ 2-3 ס"מ של דלעת. הכי נח לרוקן את הדלעת בעזרת כף פריזיאן.

מניחים את הדלעות בתוך תבנית חד פעמית, מורחים את החלק הפנימי שלהן בשמן זית וממלאים אותן עד למעלה, מניחים את החלק העליון של הדלעת חזרה במקום.
שופכים בזהירות לתוך התבנית 2 כוסות מים (400 מ"ל) מעורבבים עם מרק העוף והפפריקה המתוקה.
מכסים היטב את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
אופים בערך 40 דקות. בודקים בעזרת קיסם שבשר הדלעת בשוליים רך דיו. אם כן מוציאים אם עדיין קשה מעט ממשיכים לאפות עד שמתרכך.

אני הגשתי את הדלעת בליווי טחינה סמיכה ולימונית וסלט ירקות.

בתאבון




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ............... ו--- פלפלית26/12/2012 07:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לחם בוכרי ו--- יפנית  
26/12/2012 08:44
ו--- יפנית  
26/12/2012 08:49
דלעת ממולאת בבשר בורגול וירקות בתנורו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
26/12/2012 13:11
עוגיות חמאה נחטפותו--- איה  
26/12/2012 14:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן