...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם בוכרי ו--- יפנית   26/12/2012 08:44

לחם בוכרי-טלאית פורום תפוז + --- יפנית 14/2/2006 15:31
לחם בוכרי מתכוןו טלאית321

ק"ג קמח
50 גר' שימרית
כף מלח
2 כפות סוכר
מים לפי העין בערך 1/2 3 כוסות מים (כך אמרה הבוכרית)

*** חשוב - לא לייבש את הבצק תוך הוספת קמח ***
*** הבצק אמור להיות דביק ורך ***


ללוש היטב את הבצק לפחות 5-6 דקות
להתפחיח להכפלת הנפח.

לחלק ל- 4 חלקים שווים
לעצב צורה כמו בתמונה על משטח משומן וידיים משומנות
להתפיח שוב כ- 20 דקות
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום

לחמם תנור עם אבן שמוט על חום הכי גבוה, שהאבנים יתחממו היטב...ואז להוריד לחום של 180 מעלות

להניח את הלחם על אבני השמוט
ולאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שמשחים

למי שאין אבן שמוט, להניח בתבנית במרכז התנור.

האפיה עם האבן יוצא טעיםםםם מאוד.

כמה הבהרות:
טלאית:
הבצק דביק ולא נעים לידיים, לא להתרגש מזה, כך הוא אמור להיות.

לאחר לישה טובה, עם ידיים משומנות ליצור כדור מהבצק ולכסות להתפחה.

לאחר ההתפחה הראשונה לחבוט בבצק, לחלק ל-4 ליצור את הצורה ולהתפיח שוב מכוסה במגבת.

את השקע עושים בעזרת אגרוף שניה לפני שמכניסים לתנור.

במקור שמים קצח... אני בחרתי לשים שומשום, כי לא אוהבים אצלי קצח.


מקור המתכון של בוכרית עתיקה...היא אופה את הלחם בטבון בחצר הבית שלה.
הביאה את המתכון לרשת טלאית321

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/15359471.JPG
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/15359500.JPG





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ............... ו--- פלפלית26/12/2012 07:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לחם בוכרי ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
26/12/2012 08:44
ו--- יפנית  
26/12/2012 08:49
דלעת ממולאת בבשר בורגול וירקות בתנורו--- פנינהט  
26/12/2012 13:11
עוגיות חמאה נחטפותו--- איה  
26/12/2012 14:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן