...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת גבינה פירורים עם טריק גאוניו--- הדר 20/11/2008 08:14

מתכון שהופיע ב'לאשה' ומשם גם מקור השם...

מתאים לתבנית לא מתפרקת בקוטר 22 ס"מ, אפשר מפיירקס

לבסיס ולפירורים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
3 חלמונים
200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות
תוספת שלי (הדר) 2 כפות אגוזים או שקדים טחונים גס

לגבינה
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2/3 כוס (140 גרם) סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
תוספת שלי (הדר) - גרידת לימון מלימון שלם

ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. הבסיס והפירורים: שמים בקערה (או בקערת מערבל עם וו לישה) את הסוכר, הקמח, החלמונים והחמאה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד ורך. משטחים בתבנית לשכבה אחידה. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד אך לא כהה מדי. מוציאים ומצננים קצת.
3. יוצרים פירורים: מגרדים במזלג את השכבה העליונה של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים, אבל מקפידים שתישאר שכבת בסיס יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת שני-שליש כוס עד כוס של פירורים.
4. שכבת הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה מאוד-מאוד. מוסיפים את הגבינה וגרידת הלימון ומערבבים ידנית לקרם אחיד. מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.
5.שעה לפני ההגשה, מפזרים למעלה את הפירורים+האגוזים או השקדים וממשיכים לשמור במקרר.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי..............ו--- איה20/11/2008 03:37
פודינג תפוזים בקלי-קלותו--- הדר
20/11/2008 07:46
עוגיות לימון קלות ומרעננותו--- הדר
20/11/2008 07:52
שכחתי לציין: מיועד לתבנית של 20 על 30 ס"מ בערךו--- הדר
20/11/2008 08:10
עוגת שוקולד לבן נימוחהו--- הדר
20/11/2008 08:09
עוגת גבינה פירורים עם טריק גאוניו--- הדר « הודעה נוכחית
20/11/2008 08:14
עוגת מייפלו--- הדר
20/11/2008 08:19
שושנים מבצק עלים על בסיס חמאה במלוי גבינותו--- פלפלית  
20/11/2008 12:52
שושנים מבצק עלים על בסיס חמאה במלוי גבינות -מוכנותו--- פלפלית  
20/11/2008 12:53



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן