...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות שום ופרמזן - מהירות הכנהו--- זהבה ש    24/5/2012 09:52

לחמניות שום ופרמזן מהירות הכנה / מהאתר מתוקים שלי

ל – 12 לחמניות בתבנית שקעים סטנדרטית

לבצק

1 גביע (250 גר') קוטג'

1 גביע (200 גר') יוגורט (אפשר להמיר ללבן)

2.5 כוסות (350 גר') קמח

1 שקית (10 גר') אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

למלית -

4 שיני שום כתושות

100 גר' חמאה

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק (או שתיים-שלוש קוביות בזיליקום קפוא)

קורט מלח

100 גר' גבינה קשה מגורדת (עמק/ פרמזן/ קשקבל/ בולגרית או תערובת של סוגי גבינות)

להכנת הבצק -

מחממים תנור ל – 200 מעלות. בקערת המיקסר, עם וו גיטרה מערבלים יחד את הקוטג' והיוגורט. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד להיווצרות בצק. מקמחים בנדיבות משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ – 1/2 ס"מ.

להכנת המלית ולהרכבה -

בקערה קטנה חסינת חום מניחים את החמאה, השום, הבזיליקום הקצוץ והמלח. ממסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב. בעזרת מברשת מברישים כמחצית מכמות החמאה על גבי הבצק. מפזרים את הגבינה המגורדת ומגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך. בעזרת סכין חדה מסירים את השוליים הלא אחידים. חוצים את הגליל לשניים. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים. חותכים כל רבע לשלושה חלקים שווים, לקבלת 12 חלקים בסך הכל.

בעזרת תערובת החמאה משמנים תבנית שקעים סטנדרטית (משאירים כמות קטנה של חמאה). מניחים את עיגולי הבצק בתבנית השקעים, כך שצידם פונה כלפי מעלה. אופים כ – 20 דקות, עד שהלחמניות תפוחות מאוד, צבען זהוב והגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור ומיד מברישים את חלקן העליון במעט החמאה שנותרה. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

אפיה וצילום , זהבה ש

הן טעימות וקלות להכנה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי................ו--- אורית(ה)24/5/2012 06:35

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגה בטעם גבינה, תפוזים ושוקולד(ללא גבינה)ו--- אורית(ה)  
24/5/2012 09:10
לחמניות שום ופרמזן - מהירות הכנהו--- זהבה ש    « הודעה נוכחית
24/5/2012 09:52
עוגת בטטה וגבינהו--- גדולה
24/5/2012 22:13



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן