...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שיפון עם קימל ו--- יפנית   16/5/2012 09:43

לחם שיפון עם קימל
מקור המתכון: סמדר זורע ברמק

רכיבים:
½ 2 כוסות מים פושרים
2 כפות דבש
30 גרם שמרים טריים או 3 כפיות שמרים יבשים
3 כוסות קמח שיפון
1 כוס קמח לחם לבן

50 גרם חמאה מומסת
כף מלח
2 כפות זרעוני קימל לא טחון
3 כוסות קמח לחם לבן

אופן הכנה:
לשים בקערה גדולה את המים, הדבש, השמרים, קמח השיפון וכוס אחת קמח לבן. לערבב היטב בכף לעיסה חלקה. לכסות את הקערה ולהשהות לתפיחה כחצי שעה, עד שהבצק נראה תפוח וספוגי מאוד.
להוסיף את החמאה, המלח, הקימל ושארית הקמח הלבן, וללוש על משטח מקומח קלות כ-10 דקות עד שהבצק גמיש מאוד. אם הבצק דביק מדי, להוסיף עוד מעט קמח לבן, רק כמה שדרוש ללישה נוחה.
לגלגל את הבצק בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה כשעה-שעה וחצי עד שיכפיל את נפחו.
להוציא את האוויר מהבצק ולחלקו ל-2-3 חלקים שווים. ליצור מכל חלק ככר עגולה מהודקת, ולהניח לתפיחה על נייר אפיה בתבנית שטוחה, מכוסה במגבת או בניילון. להתפיח כך כשעה עד שהככרות יכפילו את נפחן.
לחרוץ את הככרות בסכין חדה מאוד, לרסס אותן במים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום חזק 230°, כ-40 דקות או עד שישחימו והקרום יתקשה.
להוציא מהתנור ולצנן על רשת.

הערות:
כמות: 2 ככרות גדולות או 3 בינוניות

עשיתי כמה שינויים במתכון:
במקום 3 כוסות קמח שיפון שמתי 2 כוסות קמח מלא וכוס קמח שיפון.
במקום קימל הוספתי 2 כפות שומשום ו-50 גרם אגוזי מלך.
במקום 50 גרם חמאה שמתי 1/4 כוס שמן תירס מזולה.

היום הכנסתי בלחם עוד כמה שינויים:

אתמול הכנתי מכוס וחצי קמח שיפון+כוס וחצי מים+10 גרם שמרים טריים
ראש עיסה (בערך 9 שעות), לאחר מכן הכנסתי למקרר עד הבוקר.
הבוקר הוצאתי מהמקרר והנחתי על השיש שעתיים נוספות.
את ראש העיסה הוספתי לשאר החומרים שרשומים במתכון.
אפייה של 10 דקות בחום גבוה מאוד (250 מעלות) עם אדים ועוד 40 דקות בחום של 200 מעלות.

את מרכיבי 'ראש העיסה' להפחית מכמות החומרים במתכון.
יפנית

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/8835287.JPG
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/8835309.JPG
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/8835313.JPG



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי.............ו--- אורית(ה)16/5/2012 06:46

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לחם שיפון עם קימל ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
16/5/2012 09:43
קרפ צרפתיו--- יפנית  
16/5/2012 13:08
לחמניות רכות ...ו--- chant  
16/5/2012 22:18
עוגיות שוקולד ציפס רכות ושמנמנותו--- chant  
16/5/2012 22:24



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן