...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מאפה פרוסות תפו"א - פרווה - עצמיו--- פלפלית   10/5/2012 19:07



לא מציינת כמויות - רק את המצרכים ודרך ההכנה.
את הכמויות צריך להתאים לכמות תפוה"א שממנה מכינים את המאפה.

המצרכים

תפו"א קלופים, פרוסים לפרוסות בעובי של כ 1-1/2 ס"מ
א. מרק בצל {במקום מלח} לקבלת טעם וצבע.
קמח
ביצים
עשבים ירוקים קצוצים
פלפלים מתוקים - יבשים, גרוסים גס - {פפריקה גסה}
בצל קצוץ גס - מטוגן במעט מאוד שמן {את הבצל רצוי לטגן בטיגון איטי עם מכסה,עד שהבצל יתקרמל ויקבל צבע זהוב}

תבנית כיכר רחבה

ההכנה
* קוצצים את הבצל ומטגנים בהתאם לר"מ - מקררים לטמפ' הבית.

* פורסים את תפוה"א לפרוסות, מעבירים לקערה עם מים,
ומשאירים לחצי שעה.

* מנקזים את המים ומנגבים את הפרוסות . [מפזרת על מגבת מטבח נקיה, מערסלת אותה, ומעבירה את הפרוסות מצד לצד}

* מעבירה את הפרוסות לקערה מפזרת א. מרק בצל ואת הבצל המטוגן
עם שמן הטיגון. מוסיפה תבלינים ועשבים ומערבבת.

* בלילת קמח תופח וביצים
ל"קשקש" ביצים , להוסיף בשלבים {בפעמיים שלוש} קמח, ולהגיע למירקם סמיכות של שמנת. {אין צורך להוסיף מלח}

* מניחים את הפרוסות המתובלות בתבנית במאוזן {שטוח}
אחת ליד השניה בשכבות. { ישארו רווחים וזה בסדר}.

* יוצקים את הבלילה על תפוה"א ומנענעים את התבנית בעדינות, כדי שהיא תתפרס ותגיע לכל הרווחים.
מכסים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לאפיה.

אפיתי תחילה בחום 180 מעלות, למשך כחצי שעה
הנמכתי טמפ' ל 150 .... ואפיתי עוד כשעה וחצי.

בודקים בעזרת מזלג אם את רכות תפוחי האדמה,
וכשהם רכים, מסירים את הכיסוי .... אופים בחום עליון בלבד, לכמה דקות
להשחמה.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ........... ו--- פלפלית10/5/2012 07:05

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פסטה קוואטרו פורמאג'וו--- פלפלית  
10/5/2012 10:06
קנלוני תרד ופקורינוו--- פלפלית  
10/5/2012 10:08
עוגת שוקולית - רכה ועסיסית ו--- אורית(ה)
10/5/2012 10:58
דג אמנון ברוטב לימוןו--- טליון
10/5/2012 15:16
מאפה פרוסות תפו"א - פרווה - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
10/5/2012 19:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן