...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות מקרון - מוקה וניל במילוי קצפת נוגטו--- פלפלית   23/4/2012 07:37


בתמונה עוגיות מקרון ממולאות - עוברות לפריזר.
הן מונחות בזוית זו, כדי להראות את המילוי.

לא מעט שנים, אני מכינה את העוגיות הנפלאות האלו, בדר"כ
לימי הולדת חגים וארועים חגיגיים.

ניסיתי מבחר גדול של מתכונים, של גדולים ומפורסמים
הפעם החלטתי "ללכת" על המתכון הזה ולא התאכזבתי.

את העוגיות עצמן, הכנתי כמעט כמו שכתוב במתכון, למעט
בהקצפת החלבונים, שם .. במתכון ... לדעתי חלה טעות ,
בהמשך אפרט בכוכביות את השנוי.

המילוי שהכנתי - מקור עצמי -
גם אותו, אפרט בהמשך.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

עוגיות מקרון - ישי אטיאס - וואלה אוכל

מצרכים למקרון

חומרים ל-70 יחידות: *** יצאו לי הרבה יותר - פלפלית

לעוגיה:
280 גרם שקדים טחונים
520 גרם (3/4 3 כוס) אבקת סוכר
280 גרם (כ-8 חלבונים) חלבון
140 גרם (1/2 כוס פחות כף גדושה) סוכר
2 גרם (1/2 כפית) מלח
מעט צבע מאכל


לקרם פיסטוק:
166 סמ"ק (3/4 מיכל) שמנת מתוקה
80 מ"ל (1/3 כוס) מים
130 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)

מקרון - אופן ההכנה
1. מנפים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר, הסוכר והמלח יחד.
{*** את 140 גרם הסוכר, לא שמתי בתערובת השארתי אותו בנפרד, ואיתו הקצפתי את החלבונים. - פלפלית}

2. מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.

3. מקפלים בעדינות את תערובת האבקות המנופות יחד. מוסיפים מעט מאוד צבע מאכל ירוק.
{ *** לא להוספתי צבע}
{*** הוספתי כפית א. נס קפה לקבלת טעם המוקה }

4. מניחים נייר אפיה על תבנית ומזלפים עיגולים קטנים ומדויקים ככל האפשר.
{***השתמשתי בשקית זילוף עם צנטר חלק - לא במשונן}

5. מניחים את התבנית למנוחה של כרבע שעה לפני הכנסתה לתנור על מנת שייווצר קרום על עיגולי החלבון.
{***השארתי את התבניות, לייבוש, לשעה בערך}

6. אופים 15 דקות בתנור שחומם ל-140 מעלות.
{*** אפיתי ב 160 מעלות כ 17 דקות}

7. מוציאים מהתנור, מקררים ומתאימים לזוגות.

8. מקציפים במיקסר את כל חומרי הקרם עד ליציבות. מזליפים מעט על תחתית העוגיה וסוגרים עם התאומה שלה.

***המילוי שלי - לעוגיות המקרון - למחצית מכמות העוגיות
{מחציתן השניה תמולא בשילוב אחר}

1 שמנת להקצפה 38%
4 כפות אבקת נוגט ממותקת
2 כפות סוכר דק [לא א.סוכר}

יוצקים את השמנת לקערית הקצפה, מוסיפים את הנוגט ומערבבים
לתערובת הומוגנית ולהמסת הנוגט.

מתחילים בהקצפה וכהתערובת מתייצבת מעט ,,, מוסיפים את הסוכר
ומקציפים עד להסמכה. להזהר מהקצפת יתר.

אחרי ההקצפה, הוספתי 3 כפות שוקולד מגורר בטעם קפה
{ממארז שקיבלתי מתנה}.
אפשר להכין לבד מכל סוג שוקולד שאוהבים.








לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
עוגיות מקרון - מוקה וניל במילוי קצפת נוגטו--- פלפלית   « הודעה נוכחית23/4/2012 07:37


בתמונה עוגיות מקרון ממולאות - עוברות לפריזר.
הן מונחות בזוית זו, כדי להראות את המילוי.

לא מעט שנים, אני מכינה את העוגיות הנפלאות האלו, בדר"כ
לימי הולדת חגים וארועים חגיגיים.

ניסיתי מבחר גדול של מתכונים, של גדולים ומפורסמים
הפעם החלטתי "ללכת" על המתכון הזה ולא התאכזבתי.

את העוגיות עצמן, הכנתי כמעט כמו שכתוב במתכון, למעט
בהקצפת החלבונים, שם .. במתכון ... לדעתי חלה טעות ,
בהמשך אפרט בכוכביות את השנוי.

המילוי שהכנתי - מקור עצמי -
גם אותו, אפרט בהמשך.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

עוגיות מקרון - ישי אטיאס - וואלה אוכל

מצרכים למקרון

חומרים ל-70 יחידות: *** יצאו לי הרבה יותר - פלפלית

לעוגיה:
280 גרם שקדים טחונים
520 גרם (3/4 3 כוס) אבקת סוכר
280 גרם (כ-8 חלבונים) חלבון
140 גרם (1/2 כוס פחות כף גדושה) סוכר
2 גרם (1/2 כפית) מלח
מעט צבע מאכל


לקרם פיסטוק:
166 סמ"ק (3/4 מיכל) שמנת מתוקה
80 מ"ל (1/3 כוס) מים
130 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)

מקרון - אופן ההכנה
1. מנפים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר, הסוכר והמלח יחד.
{*** את 140 גרם הסוכר, לא שמתי בתערובת השארתי אותו בנפרד, ואיתו הקצפתי את החלבונים. - פלפלית}

2. מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.

3. מקפלים בעדינות את תערובת האבקות המנופות יחד. מוסיפים מעט מאוד צבע מאכל ירוק.
{ *** לא להוספתי צבע}
{*** הוספתי כפית א. נס קפה לקבלת טעם המוקה }

4. מניחים נייר אפיה על תבנית ומזלפים עיגולים קטנים ומדויקים ככל האפשר.
{***השתמשתי בשקית זילוף עם צנטר חלק - לא במשונן}

5. מניחים את התבנית למנוחה של כרבע שעה לפני הכנסתה לתנור על מנת שייווצר קרום על עיגולי החלבון.
{***השארתי את התבניות, לייבוש, לשעה בערך}

6. אופים 15 דקות בתנור שחומם ל-140 מעלות.
{*** אפיתי ב 160 מעלות כ 17 דקות}

7. מוציאים מהתנור, מקררים ומתאימים לזוגות.

8. מקציפים במיקסר את כל חומרי הקרם עד ליציבות. מזליפים מעט על תחתית העוגיה וסוגרים עם התאומה שלה.

***המילוי שלי - לעוגיות המקרון - למחצית מכמות העוגיות
{מחציתן השניה תמולא בשילוב אחר}

1 שמנת להקצפה 38%
4 כפות אבקת נוגט ממותקת
2 כפות סוכר דק [לא א.סוכר}

יוצקים את השמנת לקערית הקצפה, מוסיפים את הנוגט ומערבבים
לתערובת הומוגנית ולהמסת הנוגט.

מתחילים בהקצפה וכהתערובת מתייצבת מעט ,,, מוסיפים את הסוכר
ומקציפים עד להסמכה. להזהר מהקצפת יתר.

אחרי ההקצפה, הוספתי 3 כפות שוקולד מגורר בטעם קפה
{ממארז שקיבלתי מתנה}.
אפשר להכין לבד מכל סוג שוקולד שאוהבים.








לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגיות מקרון אחרי האפיה - לפני הדבקה עם הקרם ו--- פלפלית  
23/4/2012 07:39
עוגיות מקרון אחרי האפיה-לפני הדבקה עם הקרם -תקריבו--- פלפלית  
23/4/2012 07:41
עוגיות מקרון - מיני ו--- פלפלית  
23/4/2012 07:45



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן