...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

דג סול ממולא בפטריות מוקרם בתנורו--- פנינהט   15/4/2012 12:17


דג סול ממולא בפטריות ומוקרם בתנור

המצרכים:
חבילה דג סול קפוא (אני השתמשתי ב-8 פילטים)
1 בצל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית
מעט חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס גס.

לרוטב:
1 קופסה שמנת לבישול 10%
1/2 פחית קרם קוקוס
1/2 כוס יין לבן
2 כפיות חרדל גרגרים
2 כפיות א.מרק פטריות
1/2 כפית חזרת לבנה מגוררת
מלח
פלפל שחור גרוס גס
מעט אגוז מוסקט מגורר.

ההכנה:
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך.
מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל לעלות ריח השום.
מוסיפים חתיכה חמאה וממיסים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתרככות.
מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל, מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מערבבים, מכבים אש ומניחים בצד עד שמתקרר לגמרי.

בנתיים שמים את הפילטים של הדג בתבנית שתכיל אותם ושופכים מעליהם מים+ חומץ ומשאירים כך עד להפשרה.

בקערה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.

הרכבת המנה:
שופכים את המים מהדגים ושוטפים אותם היטב. סוחטים כמה שניתן מעודפי מים (בעזרת מגבות נייר).

מניחים פילה דג עם הצד הרחב קרוב אלינו ומניחים לרוחב הצד הרחב כף אחת של מלית. מגלגלים בצורה הדוקה ותוקעים קיסם שישמור הכל מחובר.
מניחים עם התפר למטה בתבנית משומנת בתרסיס שמן.

מפזרים מעל ומסביב לדגים את מה שנשאר מהמלית, שופכים בעדינות מעל הכל את הרוטב.

מכסים בצורה הדוקה את הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לאפיה של 40 דקות.
אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף לאפות 5 דקות בלי נייר ועוד 5 דקות כשהגריל של התנור מופעל.

אני הגשתי על פירה תפוחי אדמה ועם המון רוטב שהלך איתם בצורה מושלמת.

כמובן שאפשר לשנות את חומרי הרוטב להקרמה, אני פשוט השתמשתי בכל השאריות שנשארו לי מהחג ויצא נפלא

בתאבון




לחץ להגדלה


קישורים נלווים:
הכנה בתמונות בבלוג שלי




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון..................ו--- אורית(ה)15/4/2012 07:00

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מוס שוקולד ותפוז בשכבות + תמונת ההגשהו--- פלפלית  
15/4/2012 11:16
מוס שוקולד ותפוז בשכבות - מבט מלמעלהו--- פלפלית  
15/4/2012 11:20
דג סול ממולא בפטריות מוקרם בתנורו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
15/4/2012 12:17
פקעות בוטניםו--- יפנית  
15/4/2012 14:13
עוגיות מספן שקדים ו--- יפנית  
15/4/2012 14:16
המופלטה שלי ו--- יפנית  
15/4/2012 16:43
ו--- יפנית  
15/4/2012 16:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן