...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מוס שוקולד ותפוז בשכבות + תמונת ההגשהו--- פלפלית   15/4/2012 11:16

מוס שוקולד ותפוז בשכבות + תמונת ההגשה
מקור: עצמי

המנה הוכנה בגביעים אישיים - הגביע בתכולה של 120 מ"ל
המילוי כ 100 מ"ל.

מוס שוקולד
100 גרם שוקולד מריר 60%
50 גרם שוקולד חלב
1 שמנת להקצפה
חצי כפית נס קפה
3 כפות ליקר תפוזים

להמשך
1 שמנת להקצפה

ממיסים את 2 סוגי השוקולד בשמנת מחוממת עד סף רתיחה,
מוסיפים את א. נס קפה והליקר, מערבבים לתערובת אחידה,
מעבירים למקרר מכוסה ל 6 שעות [אפשר גם לילה]

מקציפים במהירות נמוכה, את התערובת
וכשהיא מתרככת, מוסיפים את השמנת, מגבירים את מהירות ההקצפה, ומקציפים להסמכה .... לדקות ספורות כ 2-3 דקות
להזהר מהקצפת יתר.

מוזגים, ומעבירים מכוסה היטב לפריזר - למיצוק - כ 3-4 שעות.

למוס התפוזים
חצי מיכל מיץ תפוזים של פריגת
1.1/2 כוסות מים
7 גרם ג'לטין [עוד חצי כוס מים]
2-3 כפות ליקר תפוזים
שמנת להקצפה
2 שקיות סוכר וניל

מערבבים היטב, את תרכיז התפוזים + 1.5 כוס מים.
יוצקים רבע כוס מים קרים על הג'לטין, ומשאירים לספיגה של כ 7-10 דקות.
מוסיפים רבע כוס מים רותחים - ומערבבים עד להמסה מלאה .
[הנוזל צריך להיות צלול לחלוטין]

מקציפים את השמנת עם 2 סוכר וניל,

מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת תרכיז המיץ והמים, תוך ערבוב עד הסמכה חלקית,, מוזגים בהרגה, תוך קיפוך את השמנת המוקצפת.

מוזגים את מוס התפוז, על שכבת מוס השוקולד [שהתמצק].
מכסים היטב ומחזירים לפריזר.
אפשר לפזר מלמעלה שוקולד מגורר, ברס, גרד תפוז עם מעט סוכר.

אני פיזרתי מעט א. קקאו מעורבת עם מעט סוכר דמררה.
{1 כף שטוחה קקאו + כף שמנמנה של לסוכר]

יצרתי ממרציפן - פרחים, שמרתי בכלי סגור [לא במקרר]
ובהגשה, הנחתי פרח ועלעלי נענע מעל שכבת הקקאו/סוכר.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון..................ו--- אורית(ה)15/4/2012 07:00

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מוס שוקולד ותפוז בשכבות + תמונת ההגשהו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
15/4/2012 11:16
מוס שוקולד ותפוז בשכבות - מבט מלמעלהו--- פלפלית  
15/4/2012 11:20
דג סול ממולא בפטריות מוקרם בתנורו--- פנינהט  
15/4/2012 12:17
פקעות בוטניםו--- יפנית  
15/4/2012 14:13
עוגיות מספן שקדים ו--- יפנית  
15/4/2012 14:16
המופלטה שלי ו--- יפנית  
15/4/2012 16:43
ו--- יפנית  
15/4/2012 16:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן