...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ביציה בפרוסת חציל - עצמי - המנה בהגשהו--- פלפלית   6/2/2012 15:16



המצרכים

פרוסות חציל [עדיף בלאדי] בעובי של כ 1.1/2 עד 2 ס"מ
שהומלחו והושארו לניקוז נוזלים לכמה שעות טובות.

ביצים
ביצה לכל פרוסת חציל [לא כולל, הביצים לבלילת הקמח]

ציפוי
בלילת קמח מים ביצה ותבלינים

כמויות מדוייקות ? קשה לי לתת. אני מכינה "לפי העין"
ולפי כמות המנות שאני רוצה להכין.

שמה בקערה קמח תופח,
מוסיפה תוך ערבוב עם מקצפת ידנית מים,
עד למירקם של גבינה לבנה רכה מאוד -
חשוב שלא יהיו גושי קמח.

מוסיפה ביצה/ים - 1 ביצה גודל L לכל כוס קמח.

ממשיכה לערבב עד שהתערובת חלקה והומוגנית,
מוסיפה את התיבול [מלח, מעט פפריקה ומעט פלפל לבן]
והעשבים [פטר' יבשה, פלפל מתוק יבש כתוש]
[או כל תערובת תבלינים מועדפת]

במידת הצורך, מוסיפה עוד טיפה מים או קמח,
כדי לקבל תערובת שתשב טוב על פרוסות החציל,
שלא תהיה דלילה מידי אבל, גם לא סמיכה מידי.

טובלת כל פרוסה בבלילה,
מטגנת בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד הזהבה יפה,
מוציאה את הפרוסות המטוגנות למגש מצופה בנייר סופג לקרור.

מניחה כל פרוסה בכלי אישי [מרוסס בשמן /משומן קלות]
מצמידה לתחתית הכלי ולשוליים,
"שוברת", ביצה [בזהירות שהחלמון ישאר שלם ] במרכז הכלי.
מניחה את הכלים על רשת / תבנית תנור, ואופה בחום גבוה 200 מעלות
חום עליון בלבד עד שהחלבון מתמצק והחלמון עדיין רך.

ניתן להכין מראש - עד שלב האפיה בתנור,
את שלב האפיה בתנור - להכין בסמוך מאוד להגשה.

אופציה נוספת, קלה יותר להכנה
להכין ביצים עלומות ... להניח על כל פרוסה ביצה עלומה ולהגיש.

ביצים עלומות

1 ליטר מים / ציר מרק
1 כף חומץ

מביאים את הנוזלים לרתיחה, שוברים לנוזל הרותח ביצה
ומבשלים עד שהחלבון מתמצק.
מוציאים את הביצה העלומה בכף מחוררת ... מניחים על פרוסת החציל ומגישים.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני..................ו--- אורית(ה)6/2/2012 06:17

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ביציה בפרוסת חציל - עצמי - המנה בהגשהו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
6/2/2012 15:16
ביציה בפרוסת חציל - עצמי - אחרי האפיה ו--- פלפלית  
6/2/2012 15:19



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן