...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור שיפון צרפתי-אבנר לסקין ו--- יפנית   24/1/2012 16:21

לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין

דרגת קושי: בינונית
פרווה
זמן הכנה: 20 דקות
עד שהלחם מוכן: שעתיים וחצי

מצרכים:
350 מ"ל מים קרים
15 גר' שמרים טריים
200 גר' שאור
250 גר' קמח שיפון מלא
250 גר' קמח שטיבל 2
14 גר' מלח

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים מים, שמרים, שאור, קמח שיפון וקמח שטיבל, ומפעילים במהירות נמוכה 3 דקות.

2. מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית 7 דקות נוספות.

3. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד. את הקערה מניחים בצד למנוחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו לשתי חתיכות שוות.

5. על גבי משטח העבודה מגלגלים כל חתיכה לכדור, ומשאירים אותו על גבי משטח העבודה 5 דקות.

6. מגלגלים את הכדור לגליל ומניחים אותו על גבי מגש שעליו מונחת מגבת מטבח מקומחת היטב.

7. את המגש מניחים בצד לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

8. מחממים תנור ל-240 מעלות במצב חום עליון וחום תחתון (אם יש לכם אבן אפייה, את האבן מכניסים לתנור על גבי רשת אפייה בחלק התחתון של התנור).

9. מכניסים את הבצק התפוח לתנור החם בעזרת מרדה או מגש שטוח (הפעולה מתבצעת בעזרת החלקה עדינה ישירות על האבן) ואופים 10 דקות בחום של 240 מעלות.

10. מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

11. את הלחם המוכן מניחים על גבי רשת צינון 30 דקות לפני שמגישים.

מקור: אבנר לסקין

הערות יפנית:
אפיתי ככר אחת
הלחם תפח לרוחב,
כנראה מהתפחת יתר בתבנית לפני האפיה (שכחתי שיש שמרים בבצק :-) )


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...............ו--- אורית(ה)24/1/2012 07:00

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פשטידת אטריות, עלי סלק, עגבניות ובולגרית ו--- אורית(ה)  
24/1/2012 07:12
עוגת ספגטי ו--- זהבה ש   
24/1/2012 07:28
פטה חציל קלוי ו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:44
עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן עם קדאיףו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:47
סושיו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:55
סושי: הכנת הירקות / דגים ו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:58
סושי: עבודה עם המחצלת, גילגול הרוליםו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:01
סושי: חתוכים כל גליל "רול" ל- 8 חלקים שוויםו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:04
סושי: עיצוב הרול נעשה בשלב הסופי של הגילגולו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:06
רוסלה (תבשיל מזרח אירופאי)ו--- נאוהבמטבח
24/1/2012 13:26
לחם שאור שיפון צרפתי-אבנר לסקין ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
24/1/2012 16:21
-מצלמה-ו--- יפנית  
24/1/2012 16:21
בוטנים מסוכרים - אורניו--- מרילין במטבח
24/1/2012 19:04
וולקנו שוקולד- עוגת שוקולד חמה משפריצהו--- פלפלית  
24/1/2012 19:26



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן