...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סושיו--- מרילין במטבח   24/1/2012 08:55

אנחנו לא יפנים ולא מחזיקים סושי בר, וההנחיות שרשמתי הן לפי טעמינו האישי.
ההנחיות להכנת הסושי-סו והאורז כפי שרשמה יפנית, אצלי עם מספר שינויים.

ל- 6 מנות

** מצרכים לסושי-סו
125 מ"ל חומץ אורז
1/3 כוס סוכר
1 כפית מלח

** מצרכים לאורז
1/2 קילו אורז לסושי
600 מ"ל ליטר מים
כף מלח


** מצרכים להכנת רולים
1 חבילה של אצות נורי
מילוי לבחירה:
גזר מקולף חתוך ל- 8 מקלות
מלפפון שטוף חתוך ל- 4 מקלות, מסירים את החלק הרך של הזרעים
בצלים ירוקים חתוכים למקטעים באורך של 10 ס"מ
בטטה קלופה, מבושלת (אפשר במיקרו) חתוכה ליתדות
אבוקדו קלוף חתוך כנ"ל
100 גרם סלמון מעושן פרוס לרצועות
פרוסה אחת של סלמון טרי צרוב במחבט או מבושל מספר דקות במיקרו - מקורר


** להגשה
ג'ינג'ר כבוש (נמכר בצנצנת בינונית, הג'ינג'ר בעל צבע ורוד בהיר)
וואסבי (נמכר בצנצנת קטנה עם אבקה ירוקה, לוקחים מעט אבקה בקערה, מוסיפים מעט מים ומערבבים למרקם של משחה - אפשר לעצב צורות כגון כדורים או פירמידות)
רוטב טריאקי
רוטב סויה
ספייסי מיונז (מערבבים חצי כוס מיונז + רבע כוס רוטב צ'ילי חריף + כף חומץ אורז + כפית סוכר + שבבי צ'ילי לפי הטעם)


** אוויזרים: מחצלת לגלגול, מעט מים בקערה להרטבת הידיים

--> מכינים את התחמיץ ( סושי-סו): מחממים בלי להרתיח את החומץ, הסוכר והמלח עד שהכל מתמוסס, מכבים ומצננים. אפשר גם במיקרוגל.

--> מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז מספר פעמים עד שמי הניקוז יוצאים צלולים לחלוטין. מכניסים לסיר גדול את האורז המים והמלח, מבשלים על אש בינונית 10 דקות, בלי מכסה, בלי להביא לרתיחה. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנטנה.
מכבים ולא פותחים 10 דקות נוספות. מעבירים את כל האורז לקערה מאוד גדולה (כדי שיתקרר במהירות) ומצננים בעזרת מניפה או בתנועות קיפול. מטפטפים סושי-סו ומערבבים בתנועות קלות, כדי שלא לפגוע בצורת הגרגירים. משהים לפחות שעתיים לפני תחילת הגלגול.

--> מכינים את הרולים: פורסים מחצלת על השולחן, מסדרים עליו אצה אחת, כשהצד המבריק כלפי מטה, ומרטיבים אותה מעט בעזרת ידיים רטובות. לוקחים חצי כוס אורז ומצמידים אותו על 2/3 מהאצה, בשכבה אחידה (כידאי לעבוד עם ידיים רטובות). בשלב זה אפשר למרוח מעט טריאקי או ספייסי מיונז. מסדרים ירקות ו/או דגים במרכז האורז, מגלגלים תוך כדי הידוק האורז והירקות (חשוב שהאורז יגע באורז בסיבוב הראשון), ומרטיבים מעט את האצה בסיום הגלגול כדי לסגור אותה.

עיצוב הסופי של הסושי יעשה בסיום הגלגול, כשהרול עוד במחצלת: עיגול יפה על ידי תנועות רידוד והידוק, משולש או ריבוע, על ידי לחיצות עדינות לכל האורך.

--> חותכים את הגלילים (נעזרים בסכין משוננת): חותכים / מיישרים את 2 הקצבות של כל גליל (זה נשנוש לשף). חותכים כל גליל לחצי, כל חצי לרבע וכל רבע לשמינית (סך הכל מכל רול מכינים 8 יחידות סושי זהות בגודלן). חותכים כך את כל הגלילים.

--> מגישים את יחידות הסושי לצד קערות רוטב (סויה, ספייסי מיונז, טריאקי), וואסבי וג'ינג'ר כבוש.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...............ו--- אורית(ה)24/1/2012 07:00

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פשטידת אטריות, עלי סלק, עגבניות ובולגרית ו--- אורית(ה)  
24/1/2012 07:12
עוגת ספגטי ו--- זהבה ש   
24/1/2012 07:28
פטה חציל קלוי ו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:44
עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן עם קדאיףו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:47
סושיו--- מרילין במטבח   « הודעה נוכחית
24/1/2012 08:55
סושי: הכנת הירקות / דגים ו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:58
סושי: עבודה עם המחצלת, גילגול הרוליםו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:01
סושי: חתוכים כל גליל "רול" ל- 8 חלקים שוויםו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:04
סושי: עיצוב הרול נעשה בשלב הסופי של הגילגולו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:06
רוסלה (תבשיל מזרח אירופאי)ו--- נאוהבמטבח
24/1/2012 13:26
לחם שאור שיפון צרפתי-אבנר לסקין ו--- יפנית  
24/1/2012 16:21
-מצלמה-ו--- יפנית  
24/1/2012 16:21
בוטנים מסוכרים - אורניו--- מרילין במטבח
24/1/2012 19:04
וולקנו שוקולד- עוגת שוקולד חמה משפריצהו--- פלפלית  
24/1/2012 19:26



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן