...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק אפונה יבשה ו--- שמני 19/1/2012 12:11

מרק אפונה יבשה / סבתא ריטה (אמא של שמני)

350 גרם אפונה יבשה
2 בצלים, קצוצים דק
1 שורש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2-3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2-3 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, טחון טרי
מלח
9-10 כוסות מים
4-5 שיני שום, כתושות
כף כוסברה טחונה (האבקה, לא העלים)
מעט מלח
מעט פפריקה חריפה

אופציה להגשה: פרוסות של קבנוס

בוררים את האפונים (יש לעיתים אבנים בין האפונים).
משרים את האפונים בקערה עם מים לכמה שעות(6-8 שעות). מסננים.
בסיר גדול מטגנים / מאדים את הבצל הקצוץ במעט שמן, עד שקיפות.
מוסיפים את קוביות שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי והגזר. מערבבים ומאדים כמה דקות.
מוסיפים האפונים ומים.
מרתיחים את תוכן הסיר, מכסים ומבשלים על אש מאד קטנה במשך 2-3 שעות, עד שהאפונים ממש מתפוררים.
מידי פעם מערבבים בזהירות.
במחבת עם מעט מאד שמן מזהיבים קלות את השום יחד עם מעט מלח.
מוסיפים למחבת עם השום כוסברה טחונה ופפריקה חריפה, מערבבים ומטגנים בזהירות 1-2 דקות.
מעבירים את תוכן המחבת לסיר המרק.
מוסיפים למרק פלפל שחור, אבקת מרק ומלח (אם יש צורך). מרתיחים עוד כמה דקות.

בגלל התפוררות האפונה המרק יוצא די סמיך. ניתן לטחון את המרק עם בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק, אבל לדעתי
עדיף להשאיר כך מכיוון שהמרק יותר אסטטי - רואים את הצבע הכתום של הגזר והצבע הלבן של שורש הסלרי והפטרוזיליה.

טעם המרק משתפר לאחר אשפוז של כמה שעות ואפילו יממה!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ........... ו--- פלפלית19/1/2012 07:20

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
דיקליות/אזני פיל - מבצק עלים על בסיס חמאהו--- פלפלית  
19/1/2012 10:42
דיקליות/אזני פיל - צורת גילגול מס.1 ו--- פלפלית  
19/1/2012 10:45
דיקליות/אזני פיל - צורת גילגול מס.2 ו--- פלפלית  
19/1/2012 10:46
מרק אפונה יבשה ו--- שמני « הודעה נוכחית
19/1/2012 12:11



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן