...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק עדשים עם כדורי בשר ורצועות בצק מטוגנותו--- שנינה 18/1/2012 13:03

מתכון של גיל חובב, מלפני שנים... שהורי נהגו לבשל עוד כשהיינו כל האחים בבית.

למרק:
1.5 כוסות עדשים ירוקות
5 כוסות מים רותחים (אני שמה יותר שיהיה פחות סמיך)
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סומאק
1/4 כפית קנמון
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
1/2 כף מלח

בנפרד:
1 כוס כוסברה קצוצה
בצל פרוס לטבעות
2 שיני שום קצוצות

לקציצות:
בשר- 250 גרם
בצל קטן
1 שן שום
פטרוזיליה
מלח, פלפל

לרצועות בצק:
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח


אופן ההכנה:

1. להרתיח את רכיבי המרק, ולבשל 20 דק'.

2. בנפרד- לטגן את הבצל והשום עד הזהבה, להוסיף את הכוסברה לעוד טיגון קצר.

3.לקציצות- לקצוץ דק דק את הבצל, השום והפטרוזיליה, לערבב את כל הרכיבים לעיסה. אפשרי לקרר. ליצור כדורים קטנים (בערך 2 ס"מ קוטר) ולטגן.
(אני מטגנת בטפלון עם לא הרבה שמן ועם כף עץ מטגנת את הכדורים מכל הצדדים, בנגלות.)

4.לרצועות הבצק- לערבב לבצק אחיד, להניח ל10 דק'. לרדד לעלה דק דק, לחתוך לרצועות ארוכות, ואז למלבנים קטנים- שייראה כמו איטריות רחבות. לטגן בשמן עמוק עד שמזהיב, להניח על נייר סופג.

5. להוסיף את הירקות המטוגנים, הקציצות, ורצועות הבצק למרק ולבשל 10 דק' נוספות.


הערות:
* טעים מאוד גם ללא הקציצות ורצועות הבצק. אבל עם.......

*המתכון מגיל חובב, כתוב אצלי בקיצור ולא הכל בדיוק אז כתבתי איך שאני עושה (הקציצות)

חמה!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי.................ו--- אורית(ה)18/1/2012 06:14

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק עדשים עם כדורי בשר ורצועות בצק מטוגנותו--- שנינה « הודעה נוכחית
18/1/2012 13:03
עוגת שוקולד בחמש דקותו--- גדולה
18/1/2012 17:39
עוגת שוקולד ב5 דקות:ו--- גדולה  
18/1/2012 17:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן