...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות שקדים איטלקיות - מתאימות לצליאק -יםו--- פלפלית   15/1/2012 13:14


עוגיות שקדים איטלקיות - רוני ונציה

עוגיות דבשיות, שמקורן במתכונים מארץ המגף,
שם אוהבים מאד את השילוב שבין דבש לשקדים בקינוחים.

המרכיבים (לכ-25 עוגיות):

*** הכפלתי כמויות יצאו כ 40 עוגיות
*** לא קישטתי עם פרוסות שקדים - פלפלית

1 חלבון
‭1/8‬ כפית מלח
‭1/2‬ כפית דבש נוזלי
1/2 1 כוסות (160 גרם) שקדים טחונים לאבקה
כ-2/3 כוס (140 גרם) סוכר
כ-1/2 כוס (70 גרם) אבקת סוכר מנופה


לקישוט: כ-1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך של 160 מעלות.

שמים את החלבון והמלח בקערה בינונית ומקציפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני עד לקבלת קצף רך, גמיש ומעט נוזלי .

מוסיפים את הדבש ומקציפים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים פנימה את אבקת השקדים והסוכר עד לקבלת תערובת גושית ומעט דביקה. מאחדים את הבצק בידיים לכדור.

שמים את אבקת הסוכר בקערית קטנה, ובעזרת כפית לוקחים מעט מהתערובת ומגלגלים בידיים לכדור בקוטר 3 ס"מ (אם הידיים דביקות, אפשר לטבול אותן במעט אבקת סוכר).‬

מגלגלים כל כדור באבקת הסוכר לכיסוי מושלם, ואז מניחים בתבנית שטוחה, מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 4 ס"מ.

בעזרת האצבע משטחים מעט כל עוגייה במרכזה ויוצרים מעין גומה לא עמוקה שבה נועצים כמה שקדים פרוסים לקישוט. אופים כ‭9-‬ דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב-בהיר, הן רכות למגע ונראות סדוקות מלמעלה. מצננים 5 דקות בתבנית על רשת, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון..................ו--- אורית(ה)15/1/2012 07:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
גולאש צמחוני ו--- שמני
15/1/2012 11:46
עוגיות שקדים איטלקיות - מתאימות לצליאק -יםו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
15/1/2012 13:14
עוגיות שקדים איטלקיות - תקריבו--- פלפלית  
15/1/2012 13:16
ריבת חצילים ו--- יפנית  
15/1/2012 14:45
ו--- יפנית  
15/1/2012 14:47
חלבה מסולת - "מבשלים"ו--- פלפלית
15/1/2012 14:54
ממרח לגלילות בצק שמרים - עצמיו--- פלפלית  
15/1/2012 16:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן