...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק גמבולי(מרק פלפלים)ו--- שמני 10/1/2012 21:48

מרק גמבולי / תאיר שכנר-רוכמן ושולמית בר, מתוך הספר "הורים מבשלים"

זה המרק שהכינה סבתא-רבא-קדומה שלי, כשנודע לה ולנכדה האהוב שהדוב סטרווינסקי מהקרקס הפולני הלאומי איבד את שיווי המשקל שלו, חדל להופיע, והשבית את מופעי הקרקס...
שלוש מנות של גמבולי אדום בזו אחר זו החזירו את הדוב לכושר מלא. הוא עלה על האופניים ושב להדהים את הקהל בלהטוטיו, ועוד בעיניים מכוסות.
זאת תמצית הסיפור, וזהו המרק, שהוויטמינים בו מספיקים להרגיע גדוד של אמהות חרדות.

חומרים (6 מנות)
1 בצל גדול חתוך לפרוסות גדולות
4 גמבות או 2 פלפלים אדומים גדולים, חתוכים לחתיכות גדולות, ללא זרעים
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 שורש סלרי נקי חתוך לרבעים
3 שיני שום שלמות, קלופות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות שטוחות (אפשרות) מרק עוף
מלח ופלפל

אופן ההכנה
1. בסיר המרק מזהיבים בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן ולערבב כ-3 דקות.
2. מוסיפים מים, אבקת מרק אם רוצים,פלפל שחור ופפריקה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה, על להבה בינונית כ-20 דקות.
3. מרסקים את המרק בבלנדר או במעבד ידני עד שמתקבל מרקם אחיד.
4. מגישים עם קרוטונים או שקדי מרק.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי................ו--- אורית(ה)10/1/2012 07:14

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לחם שאור ו--- יפנית  
10/1/2012 10:39
מרק גמבולי(מרק פלפלים)ו--- שמני « הודעה נוכחית
10/1/2012 21:48
מרק פלפלים אדומים קלוייםו--- שמני
10/1/2012 21:51
מרק פלפלים אדומים קלויים עם מקלות לחםו--- שמני
10/1/2012 21:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן