...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גריסיני חמאה ו--- פלפלית   8/1/2012 11:39

בתמונה - המוצר המוכן

*** את הבצק הכנתי ביום חמישי - אבל ... מכורח הנסיבות נאלצתי לוותר על ההכנהובחששות כבדים - שמא לא יצלח לאפיה עטפתי אותו היטב והוא היה במקרר.
הוצאתי אותו הבוקר, רידדתי חתכתי לרצועות ותוך שעה,
הוא היה מוכן לאפיה.

חייבת לציין - הרבה יותר קל לרדד וליצור רצועות כשהוא קר מאוד.
אז ... העיכוב הפך לחיובי.

כדי להשביח את הגריסיני [לטעמי]
לקראת סיום האפיה, הוצאתי את התבנית, מרחתי על המקלות חלבון ביצה מוקצף קלות,
פיזרתי את התיבול ... והחזרתי לסיום האפיה.
התיבול :
* פרג שלם
* שומשום
* שום מעושן

*** את הרצועות גילגלתי לעין נחשים,וסובבתי את הקצוות לכיוונים מנוגדים.

גריסיני חמאה - חני הראל - חנית

כ- 40 מקלונים [*** אצלי יצאו 35 מקלונים ]

החומרים:
180 גרם קמח רגיל

50 גרם קמח ללחם

כפית מלח רגיל דק (שולחני)

חצי כפית סוכר

כפית שמרים יבשים =3 גרם או 10 גרם שמרים טריים

80 גרם חמאה, רכה

150 מ"ל מים חמימים

טיפת שמן זית למריחת הבצק

אופן ההכנה:
לנפות לקערת המיקסר את 2 סוגי הקמח.
להוסיף את המלח,הסוכר והחמאה . לערבב מעט.
לצקת את כמות המים החמים לקערית, להוסיף את השמרים להמסתם בערבוב קל.
להוסיף את תערובת השמרים לבצק .ללוש את הבצק במשך כ- 10 דקות.
ליצור מהבצק כדור. לשמן את הידיים במעט שמן זית ולשמן בהן את כדור הבצק.
להניח את הבצק לתפיחה למשך כשעה .
חיתוך ואפייה
לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית גדולה של תנור האפייה .
לרפד בנייר אפייה .
הגריסיני יאפו ב- 3 סבבים.

לשטח את הבצק (אין צורך ללוש אותו) .
לרדד למלבן ברוחב של כ 15-18 ס"מ ואורך כ- 30 ס"מ
לחתוך את הבצק לרוחבו לפסים ברוחב של כחצי ס"מ כל אחד. לחתוך פס אחד של בצק להחזיקו בשני קצותיו - הבצק רך, הוא ימתח ולהעבירו לתבנית האפייה.להמשיך בחיתוך הבצק. ניתן להניח את המקלונים במרחק קטן בינהם מכיון שתפיחתם אינה רבה
לאפות בתנור החם כרבע שעה.
להעביר לרשת לצינון.
לשמור בכלי אטום.

חבל שלא הכפלתי כמויות


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- אורית(ה)8/1/2012 07:08

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פשטידת ברוקולי (פרווה)ו--- יפנית
8/1/2012 08:59
עוגת קצפת תותיםו--- מרילינעמי  
8/1/2012 11:34
פטריות אפויות עם שום ופטרוזיליה ו--- מרילינעמי  
8/1/2012 11:38
גריסיני חמאה ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
8/1/2012 11:39
גריסיני חמאה - עם שום מעושן ו--- פלפלית  
8/1/2012 11:42
גריסיני חמאה - עם שומשוםו--- פלפלית  
8/1/2012 11:45
גריסיני חמאה - עם פרג שלםו--- פלפלית  
8/1/2012 11:48
גריסיני חמאה - לפני אפיה ותיבולו--- פלפלית  
8/1/2012 11:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן