...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק כתום מגורר עם כדורי עוף ו--- אורית(ה)   26/12/2011 08:58

זה אלי לא המרק הכי "חתיך" שיש.. אבל הוא כ"כ טעים! וגם בריא. קצר הצלחה רבה. מתאים גם לקטנטנים.
הירקות מגוררים גס, וכדורי העוף יוצאים רכים רכים.

המצרכים למרק:
~~~~~~~~~~
3 גזרים
2 קישואים
2 בטטות
נתח יפה של דלעת
2 תפוחי אדמה
1 בצל בינוני
3 שיני שום פרוסות

* כדורי עוף - מכינים תערובת ומניחים בצד:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1/2 ק"ג בשר עוף טחון (אני תמיד מוסיפה גם הודו אדום טחון)
1/2 כוס פירורי לחם או פנקו, או 2 פרוסות חלה רטובות , סחוטות וקצוצות
2 ביצים
כף שום כתוש
בצל בינוני מגורר גס וסחוט מנוזלים
1 כף רסק עגבניות
1/4 כוס מים
1 כף שמן
מלח, פלפל - לפי הטעם

תוספת אפשרית וטעימה - מס' כפות של אורז, התופח בעת הבישול ויוצר מראה "קיפודי" שילדים מאוד אוהבים. אם נשאר אורז במקרר, כמובן שאפשר להוסיף אותו מבושל לתערובת. מוסיף עסיסיות ורכות לקציצה.

ההכנה:
~~~~~
לאדות מס' דק' בסיר עם מעט שמן את כל הירקות, כשהם קלופים ומגוררים גס.
להוסיף מים עד גובה 3/4 סיר.
להוסיף תבלינים:
1 כף גדושה אב' מרק עף
1 כף שטוחה אב' מרק בצל
מלח ופלפל לפי הטעם

להביא לרתיחה. בזמן הזה מכינים מתערובת הבשר כדורים קטנים.
אותם מוסיפים למרק הרותח.
מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה כשעה.

מקור עצמי.. בהשראת מתכון של פנינהט.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני .............. ו--- פלפלית26/12/2011 07:27

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לביבות כרוב מאודה בציפוי פריך ו eingedi ו--- זהבה ש
26/12/2011 08:22
מרק כתום מגורר עם כדורי עוף ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
26/12/2011 08:58
ספינג' אגוזי מלך -וונילו--- גדולה
26/12/2011 10:10
תפוחי אדמה אישיים ממולאיםו--- chant
26/12/2011 12:50



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן