...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שיפודי אנטיפסטי ו--- מרילינעמי   25/12/2011 11:17

הגשה קצת שונה לירקות האנטיפסטי שאנחנו כל כך אוהבים: חותכים אותם דק יותר, אופים או מטגנים ומשפדים על שיפוד גדול, בינוני או אפילו על קיסם למנות נשנוש (כמו בתמונה).
אפשר שבכל שיפוד יהיה סוג אחד של ירק (למשל שיפוד רק עם חצילים) או מגוון של ירקות (קישוא, עגבנית שרי וגמבה ירוקה). במזנון חלבי אפשר לשלב בשיפוד קוביות גבינה ובמזנון בשרי להגיש על יד טחינה טובה.

למראת שבתמונות רואים רק בטטה משופדת (זה מה שיצא לי לצלם), ניסיתי את כל האפשרויות, והכל טעים וחגיגי!
הרעיון מגזיר עיתון של "דרך האוכל" שקיבלתי מחברתי רינה
~
מצרכים לכ- 20 שיפודים בינוניים
1 בטטה קלופה
1 גזר קלוף
2 קישואים (אני אוהבת את הזוקיני)
1 חציל ארוך
שמן זית
מלח גס
קצח, רוזמרין, תימין
להזלפה: 2 כפות שמן זית, 1 כפית חומץ בלסמי


הכנה
רוחצים את הקישואים ואת החצילים אך לא קולפים
פורסים את הירקות לפרוסות דקות (אני השתמשתי בקולפן ירקות), מסדרים אותם על בתבניות אפיה מרופדות נייר אפיה, מברישים בשמן זית, מפזרים מלח גס ועשבי תיבול לבחירה (תימין ורוזמרין או קצח ). חשוב לסדר את הירקות בתבניות לפי זמן אפייתם. אופים בחום בינוני גבוה (190 מעלות) עד שהירקות רכים ומצננים.
מקפלים את רצועות הירקות כמו אקורדיון, משחילים על שיפוד, מזליפים על השיפודים שמן זית מעורבב עם חומץ בלסמי, ומגישים.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ........... ו--- פלפלית25/12/2011 07:51

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סופגניות תפוחי עץ של איילת רישמןו--- chant  
25/12/2011 09:07
עוגת שוקולד/תפוז אם החיטהו--- chant  
25/12/2011 09:27
עוגת הגבינה של בקה ... ו--- פלפלית  
25/12/2011 09:37
רולדת קרם וניל וריבת תותו--- מרילינעמי  
25/12/2011 11:09
שיפודי אנטיפסטי ו--- מרילינעמי   « הודעה נוכחית
25/12/2011 11:17
עוגיות זיגזג - עוגיות ממולאות טחינה קוקוסו--- מרילינעמי  
25/12/2011 11:20
סלסלות קדאיף ממולאות פטריות וסלמוןו--- מרילינעמי  
25/12/2011 11:26
מאפה קובה במילוי בשר טחון עם צנוברים ועשבי תיבולו--- זהבה ש   
25/12/2011 13:45
לחמניות שוקולד של אהרוני ו--- michalz123
25/12/2011 21:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן