...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סופגניות תפוחי עץ של איילת רישמןו--- chant   25/12/2011 09:07

סופגניות תפוחי עץלכבוד החנוכה: איך להכין בקלות רבה את הבלילה שתעטוף בשמחה כל פרי, לא רק תפוחים, ותפתיע בשבילכם את האורחים
איילת הירשמן

אני שונטל הכנתי אם מי סודה.....והתמונה המצורפת היא שלי..והרעיון של איילת נשמע לי גם טעים...

ייתכן שהעליצות שנוסכות בי סופגניות התפוחים האיטלקיות האלה נובעת מהדרך שבה אני מכינה את הבלילה: עם יין עתיר בועות, שמח ומבעבע. מה יתכן? בטוח! את היין - שהוא לפעמים שמפניה ולפעמים קאווה ולפעמים פרוסקו איטלקי ולפעמים ישראלי מבעבע ומוצלח - שותים קצת, לפני שמוסיפים לבלילה הפשוטה.

את הרעיון להכין לסופגניות מהירות בבלילת שמפניה שעוטפת פרי, לקחתי מהתנ"ך האיטלקי, או בשמו האחר
Silver Spoon (כפית הכסף). בספר, המכיל מעל 2,000 מתכונים, מופיע כל מאכל איטלקי שאתם רוצים להניח עליו את היד. הבלילה הזאת, שלקוחה ממנו, היא פשוט הברקה, ויכולה לכסות כל פרוסות פרי שתרצו – מאננס ועד תפוזים, ולייצר, במהירות, סופגניות-על.

סופגניות תפוחים מהירות
כ-25 סופגניות קטנות
המרכיבים
4 תפוחים מזן גולדן דלישס
100 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון
לבלילה
150 גרם קמח תופח
1 ביצה
100 מ"ל יין מבעבע כמו שמפניה או קאווה או פרוסקו
2 חלבונים
לטיגון
שמן קנולה או שמן זית
להגשה
אבקת סוכר או אבקת סוכר מעורבת בקינמון טחון

ההכנה
1. התפוחים: קולפים את התפוחים, מרוקנים מליבה, חותכים לפרוסות ושמים בקערה. יוצקים עליהם את מיץ הלימון. משהים רבע שעה.
2. הבלילה: שמים בקערה את הקמח, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה ומחצית מכמות היין. טורפים ידנית עד שמתקבלת עיסה חלקה, יוצקים פנימה את שאר היין וטורפים לעיסה חלקה. מאחסנים במקרר עד להשלמת השלב הבא בהכנה.
3. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף יציב, מוסיפים לבלילה הקרה ומערבבים בתנועות קיפול. מאחסנים במקרר עד לטיגון.
4. הטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.
5. טובלים את פיסות התפוחים בבלילה הקרה ומעבירים מיד לסיר. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, סופגים את עודפי השמן.
6. ההגשה: זורים מלמעלה אבקת סוכר או אבקת סוכר מעורבת בקינמון ומגישים מיד.

עוד סוכר?
אני מוצאת שהמתיקות הטבעית של השמפניה ושל התפוחים, אינה מחייבת הוספת סוכר לבלילה, מה גם שמפזרים עליהן סוכר בסוף, אבל אם אתם רוצים אותן מתוקות יותר, אפשר להוסיף לחלבונים גם כף-שתיים של סוכר ולהקציף יחד. מתקבל מתוק בהרבה.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ........... ו--- פלפלית25/12/2011 07:51

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סופגניות תפוחי עץ של איילת רישמןו--- chant   « הודעה נוכחית
25/12/2011 09:07
עוגת שוקולד/תפוז אם החיטהו--- chant  
25/12/2011 09:27
עוגת הגבינה של בקה ... ו--- פלפלית  
25/12/2011 09:37
רולדת קרם וניל וריבת תותו--- מרילינעמי  
25/12/2011 11:09
שיפודי אנטיפסטי ו--- מרילינעמי  
25/12/2011 11:17
עוגיות זיגזג - עוגיות ממולאות טחינה קוקוסו--- מרילינעמי  
25/12/2011 11:20
סלסלות קדאיף ממולאות פטריות וסלמוןו--- מרילינעמי  
25/12/2011 11:26
מאפה קובה במילוי בשר טחון עם צנוברים ועשבי תיבולו--- זהבה ש   
25/12/2011 13:45
לחמניות שוקולד של אהרוני ו--- michalz123
25/12/2011 21:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן