...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות עם רכז רימונים וירקות שורשו--- זהבה ש    22/12/2011 14:42

קציצות הבשר ברוטב רכז רימונים עם ירקות שורש / אהרוני

מצרכים
750 גר’ בשר טחון (כדאי להשתמש בתערובת עם שומן כבש)
2 ביצים
פירורי לחם
בצל ושום קצוצים דק
פלפל ירוק חריף (לא חובה)
כמון (עדיף זרעים, אבל אין בעיה להשתמש בטחון)
כמה סלקים וגזרים יפים וקלופים
בצלצלי שאולט קלופים (אם אין, אפשר להסתפק בבצל סגול קצוץ לרבעים)
שורש ג’ינג’ר טרי
הרבה כוסברה טרייה
לרוטב: רכז רימונים, לימון, סוכר, שמן זית

מתחילים עם הקציצות: קוצצים דק בצל, שום, שורש ג’ינג’ר, הרבה כוסברה ו(מי שרוצה) פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים ועוקצים. מערבבים את כל מה שקצצנו בקערה גדולה עם הבשר ומוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, כמון, פלפל שחור (בנדיבות) ומלח. לשים היטב (בידיים, ברור שבידיים. זה כל הכיף של קציצות), טועמים ומתקנים תיבול.

חשוב מאוד לטעום את התערובת. כן, ככה. בלי לטגן
יוצרים קציצות עגולות וקצת שטוחות, טובלים בפירורי לחם משני הצדדים ומשחימים במחבת עם קצת שמן זית. כשהקציצות שחומות מוציאים אותן ושומרים בצד, ומשתדלים שלא לחסל יותר מדי מהן ככה, בלי הרוטב, עוד לפני הבישול. זה לא קל.

בזמן שהקציצות מיטגנות מקלפים את הסלק והגזר ולקצוץ לחתיכות גדולות, מקלפים את השאלוטס, ומכינים את הרוטב לבישול. בסיר גדול, שיכיל את כל התבשיל, מערבבים פחות או יותר את הכמויות הבאות:

חצי כוס רכז רימונים
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
בערך שלוש כוסות מים
כמה חתיכות של ג’ינג’ר קצוץ גס, מלח ופלפל

אופן ההכנה
חמוץ מתוק, אבל ממש רחוק מפולניה.
הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק כזה, אבל לא מתוק מדי. כאן זה לא פולניה, אלא משהו יותר לכיוון בוכרה. קחו בחשבון שכל הטעמים הופכים עמוקים הרבה יותר אחרי הבישול, ולכן אולי בטעימה של הרוטב בהתחלה הוא עלול להיראות לכם קצת מוזר. אל תדאגו.

עוד שנייה המכסה ייסגר והקסם יתחיל להתרחש
כשהרוטב רותח מוסיפים לסיר את ירקות השורש הקצוצים ואת הקציצות. מביאים לרתיחה מחודשת, מכסים ומבשלים על אש קטנה. אחרי 45 דקות תגלו שחלק לא קטן מהרוטב נספג בקציצות, ושהכל הפך מבלאגן צבעוני למין חגיגה אדומה-סגולה בניחוח מערפל חושים. מפזרים קצת כוסברה טרייה קצוצה ואפשר גם גרגירי רימון. אגב, לא ייקרה כלום אם תבשלו את זה גם קצת יותר זמן, ובטח ובטח שלא ייקרה כלום אם אתם רוצים לארח עם המנה הזו ותכינו אותה יום קודם. להיפך, הטעמים רק ישביחו.

זהבה הערות
אני בישלתי וצילמתי ואכלתי.
הוספתי לבשר טחון , כרגיל, חלה שרויה במים וסחוטה, מעט , מעט מים
הירקות ניצבעו בסגול עמוק , בגלל הסלק.
וצימצמתי מאוד את הרוטב לאחר בישול עם מיכסה פתוח על אש קטנה.
יצא רוטב טעים ומרוכז.
מזכיר בטעמים את הרוטב של הקובה סלק. ובכל זאת שונה.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ......... ו--- פלפלית22/12/2011 07:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קציצות עם רכז רימונים וירקות שורשו--- זהבה ש    « הודעה נוכחית
22/12/2011 14:42



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן