...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שמרים "שושנים" חמה!ו--- אורית(ה)   19/12/2011 09:48

עוגת שמרים - שושנים (מתכון ותיק של חברה)
~~~~~~~~~~~~~~

לעוגת שושנים אחת או שתי רולדות

לבצק:
לערבב: 2\1 ק"ג קמח רגיל + 2\1 שקית שמרית.
להוסיף: 2 ביצים
2\1 כוס סוכר
2\1 כוס חלב פושר (או מים פושרים - לעוגת פרווה)
כפית תמצית וניל
150 גר' מחמאה או חמאה מרוככות.
(אני ממליצה גם על השילוב המוצלח של יפנית: 100 גר' מחמאה
+4\1 כוס שמן קנולה)

ללוש היטב כ- 10 דקות ולהתפיח שעה (בחורף יותר)

ללוש שוב כדקה (להוצאת האוויר), ולהתפיח שעה נוספת.

להרכבת עוגת השושנים:
-----------------------------
לרדד את הבצק למלבן ארוך.
למרוח שוקולד "שחר" (הפרווה מוצלח יותר למטרה זו), לפזר מעליו מעט קינמון וקוקוס.
לגלגל לרולדה, לחתוך ל- 8 חלקים שווים ולהציבם בעמידה בתבנית משומנת היטב (בחמאה\מחמאה) – תבנית "בבקה" (סיר פלא – עם החור במרכז).
להתפיח כחצי שעה
לאפות בחום 180 מע' כ- 45 דקות.

מיד לאחר האפייה, בעוד העוגה חמה ועדיין בתבנית, לשפוך עליה סירופ סוכר.
כדאי להכין את הסירופ בדקות האפייה האחרונות.
הכנת הסירופ:
---------------
בסיר קטן, על אש נמוכה ובערבוב מתמיד, עד המסה.
2\1 כוס סוכר, 1 כף לימון,
1/3 כוס מים.

לאחר שהעוגה הצטננה מעט והסירופ נספג , להפוך את העוגה על צלחת ושוב להפוך לצלחת הגשה.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני..............ו--- אורית(ה)19/12/2011 06:56

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סופגניות משובחות - המילוי כבר בפניםו--- הדר
19/12/2011 08:06
עוגת שמרים "שושנים" חמה!ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
19/12/2011 09:48



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן