...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם ביתי ב 5 דקות - ללא לישה ו--- פלפלית   18/12/2011 11:43



בתמונה
1. ככר לחם עם אגוזי מלך גרוסים -
1. ככר עם עגבניות יבשות קצוצות

ש'מעו - המתכון משהווו. מדוייק קל ומהיר להכנה
והתוצרת - מובחרת [וזו לא קילשאה] ..... פלפלית



לחם ביתי בחמש דקות עבודה - מהבלוג של שירלי נמש "מתוקים שלי"
/Artisan Bread in Five Minutes a Day

3 כוסות מים פושרים

1.5 כפות מלח

1.5 כפות שמרים יבשים

6.5 כוסות קמח לבן

לקערה גדולה (או הישר בתוך קופסת פלסטיק גדולה) יוצקים את המים הפושרים. מוסיפים את המלח והשמרים. מוסיפים את הקמח. מערבבים בעזרת כף עץ (או במיקסר) רק עד שמתקבלת עיסה לחה מאוד ללא חלקים יבשים. מניחים בקופסת הפלסטיק וסוגרים בעזרת המכסה. לא סוגרים הרמטית על מנת לאפשר לגזים להשתחרר.

מתפיחים למשך שעתיים.

לאחר כשעתיים מעבירים למקרר למשך הלילה. זוכרים להשאיר את המכסה משוחרר קלות.

למחרת חותכים מהבצק את הכמות הרצויה. מקמחים היטב את הידיים.
בעזרת שתי הידיים דוחפים את החלק התחתון של הבצק כלפי פנים, ליצירת כיכר עגולה עם שטח פנים חלק. לא מעבדים את הבצק ולא לשים.
מניחים על גבי תבנית מחוררת לפיצה ומקומחת קלות (ראו הערות לתחליפים אפשריים). מתפיחים למשך 40 דקות.

מחממים את התנור כשאבן האפייה במרכזה (ראו הערות לתחליפים אפשריים) לחום של 235 מעלות, למשך 20 דקות לפחות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה, ומכינים ליד התנור כוס מים.

מפזרים מעט קמח על גבי הבצק וחורצים בו חריצים בעזרת סכין חדה מאוד.
מעבירים את תבנית הפיצה והבצק לתנור על גבי האבן, יוצקים בזריזות את המים לתבנית הקטנה ליצירת אדים, וסוגרים את התנור.

אופים למשך 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
מצננים לחלוטין לפניי הפריסה.


כמה טיפים קטנים שיעשו לכם חיים קלים -

המים בבצק צריכים להיות פושרים כדי שהבצק יגיע לתפיחה הרצויה לאחר שעתיים. מים פושרים אלו מים בטמפרטורה קצת יותר גבוהה מטמפרטורת גוף, ושנעים, ולא חם מדי, לגעת בהם. אני לרוב מחממת מעט את המים במיקרוגל (שימו לב לא להרתיח!)

כיוון שהבצק תופח מאוד, (כפי שניתן לראות בתמונות) מומלץ להשתמש בקערת פלסטיק גדולה מאוד. זיכרו שאין לסגור את הקופסא בצורה הרמטית, על מנת לאפשר לגזים להשתחרר (גם בזמן הקירור במקרר)
.
אני אפיתי את הלחם על גבי תבנית מחוררת לפיצה. לאחר כ – 10 דקות אפייה שלפתי את התבנית והמשכתי לאפות את הכיכר הישר על אבן האפייה כדי לקבל גם תחתית קראנצ'ית. אין לכם תבנית מחוררת? התפיחו את הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

העבירו את הבצק, יחד עם נייר האפייה אל האבן (אפשר להעזר בתרבד גדול כדי להרים בזהירות את הבצק). לאחר כ – 10 דקות שילפו את נייר האפייה והמשיכו לאפות.

אין לכם אבן אפייה? השתמשו בתבנית אפייה רגילה של התנור. חממו אותה היטב לפניי האפייה, כאילו שמדובר באבן. מומלץ להניח את התבנית בתנור כשהיא הפוכה, על מנת לקבל שטח פנים גדול יותר.

לשם יצירת חריצים בלחם יש להשתמש בסכין חדה מאוד. אין לכם סכין כזו? גם תער גילוח או סכין יפנית (נקיים, כן?) יעשו היטב את העבודה.

הבצק הזה נשמר בקירור למשך שבועיים, ובכל יום שעובר הוא מעמיק ומפתח טעמים. לפיכך, ניתן למעשה להכין כיכר לחם חדשה וטרייה בכל יום. נגמר לכם הבצק? הכינו חדש, אבל אל תשטפו את קופסת הפלסטיק. חתיכות הבצק הקטנות שדבקו אליו יצטרפו אל הבצק החדש ויעניקו לו טעמים משובחים יותר.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון .............. ו--- פלפלית18/12/2011 06:39

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מקלות לחם עם קשקבל וזיתים ו--- אורית(ה)  
18/12/2011 07:34
בנוסף לקרדיט לשף אורי שפט שכבר ציינתי, שכחתיו--- אורית(ה)
18/12/2011 07:59
לחם ביתי ב 5 דקות - ללא לישה ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
18/12/2011 11:43
לחם ב 5 דקות - עם אגוזי מלך - פרוסו--- פלפלית  
18/12/2011 11:47
לחם ביתי ב 5 דקות - פרוס ועובר להקפאה ו--- פלפלית  
18/12/2011 11:51
לחם ביתי ב 5 דקות - דגם עגול - עם גרעיני חמניהו--- פלפלית  
18/12/2011 11:54
לחם ביתי ב 5 דקות - עם גרעיני חמניה - פרוסו--- פלפלית  
18/12/2011 11:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן