...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מקלות לחם עם קשקבל וזיתים ו--- אורית(ה)   18/12/2011 07:34

הגרסה הביתית לאחד הפריטים המבוקשים במאפייה התל אביבית "לחמים" של השף קונדיטור אורי שפט.

לא להאמין כמה שזה טעים.. ואני עוד הוספתי חטא על פשע.. ומרחתי בפנים חמאה

חומרים ל-20 מקלות:
· 650 גרם (⅔4 כוסות) קמח חיטה לבן מנופה

· 150 גרם (1 כוס + כף) קמח שיפון מלא מנופה

· 1 שקית או קובית שמרית (50 גרם)

· 1 כף מלח

· 3 כפות שמן זית

· 540 גרם (¼2 כוסות) מים קרים

לתוספות:
· 400 גרם זיתים מגולענים איכותיים (אפשר ורצוי מסוגים שונים – ירוקים ושחורים סגולים).

· 250 גרם קשקבל או גבינה קשה אחרת חתוכים לקוביות קטנות

· 1 שן שום כתושה

· 50 גרם קמח דורום או סולת או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים של הזיתים)


אופן ההכנה:
1. יוצקים מים לקערת מיקסר, מפזרים פנימה את השמרית ומערבלים. מוסיפים קמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן, מערבלים לאיחוד החומרים לבצק.

2. לשים את הבצק כ-10 דקות.

3. מערבבים זיתים, גבינה, שום וקמח דורום.

4. מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם ע"י חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק.

5. יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות.

6. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 2 ס"מ. חותכים לרצועות. כל רצועה מגלגלים לגליל, מניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.

7. מתפיחים כ-30 דקות.

8. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 15 דקות, או עד שהמקלות זהובים.

הארות מההכנה שלי:
לא היה לי קמח שיפון - הכנתי רק מקמח רגיל, שטיבל מס' 2 המיוחד ללחמים. יצא נהדר.
200 גר' קשקבל הספיקו (של "גד".. נהדרת ועשירת טעם)
אפיתי כ- 20 דק' עד שהם היו מש קריספיים.
נהדרים להקפאה וחימום קצר במיקרו או בחום נמוך בטוסטר אובן.
והכי חשוב: לא רידדתי וחתכתי לפסים. מצאתי שיותר פשוט לי לקרות כדורים קטנים ולגלגל לנחש באורך בתבנית. נכנסו לי 7 מקלות לתבנית.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון .............. ו--- פלפלית18/12/2011 06:39

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מקלות לחם עם קשקבל וזיתים ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
18/12/2011 07:34
בנוסף לקרדיט לשף אורי שפט שכבר ציינתי, שכחתיו--- אורית(ה)
18/12/2011 07:59
לחם ביתי ב 5 דקות - ללא לישה ו--- פלפלית  
18/12/2011 11:43
לחם ב 5 דקות - עם אגוזי מלך - פרוסו--- פלפלית  
18/12/2011 11:47
לחם ביתי ב 5 דקות - פרוס ועובר להקפאה ו--- פלפלית  
18/12/2011 11:51
לחם ביתי ב 5 דקות - דגם עגול - עם גרעיני חמניהו--- פלפלית  
18/12/2011 11:54
לחם ביתי ב 5 דקות - עם גרעיני חמניה - פרוסו--- פלפלית  
18/12/2011 11:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן