...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שבלולי שמרים במילוי בטטה, פטריות ובצל ו--- אורית(ה)   9/12/2011 13:10

מתוך אתר הבית של "שמרית"
בתוספת הערות ושינויים שלי בסוף המתכון..
יצא משגע!! אחד המתכונים המוצלחים והטעימים. מומלץ בחום.~~~

מרכיבי הבצק– 20 יחידות:
1/3 3 כוסות קמח (500 גר')
½ שקית או קוביית שמרית
½ חבילה מרגרינה (100 גר')
1 ביצה
1 כף סוכר
1 כפית מלח
¾ כוס מים

מרכיבי המלית:
6 בטטות בינוניות חצי מבושלות וחתוכות לקוביות
2 סלסילות של פטריות שמפיניון חתוכות
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2-3 שיני שום
זעתר לפי הטעם
שמן לטיגון
ביצה טרופה למריחה
שומשום לעיטור

אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים לקערה מלבד המים ומתחילים ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך ועדין שלא נדבק לקערה. מכסים ומניחים לשעה מנוחה במקרר.

הכנת המלית:
מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה. מערבבים בקערה את הבטטות, הפטריות, הבצל, המלח, הפלפל, השום והזעתר עד לקבלת מלית אחידה.

הכנת המאפה:
משמנים את שולחן העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ (דק). חותכים למלבנים של 5סמ'*15 סמ' ומפזרים 2 כפות גדושות מהמלית ומגלגלים תוך כדי סגירת המלית. מצמידים את שולי הבצק בעזרת הברשת הקצוות בקצת מים ומגלגלים את הרולדה לצורת שבלול.
מסדרית את השבלולים בתבנית על נייר אפיה ומתפיחים כ- 30 דקות. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות צלזיוס כ- 25-30 דקות.

הערות ושינויים שלי.. אורית(ה)..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. הכמות הספיקה לי ל 15 שבלולים
2. השתמשתי בקמח שטיבל מס' 2
3. במקום מרגרינה - השתמשתי בחצי כוס שמן קנולה
4. השתמשתי רק ב 3 בטטות, 2 בצלים גדולים וקופס' פטריות חתוכות.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי ........... ו--- פלפלית9/12/2011 07:06

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שבלולי שמרים במילוי בטטה, פטריות ובצל ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
9/12/2011 13:10
מלבני הבצק + המילוי - לפני הגלגולו--- אורית(ה)  
9/12/2011 13:11
השבלולים - לפני האפיהו--- אורית(ה)  
9/12/2011 13:12
המאפה - בחתך ו--- אורית(ה)  
9/12/2011 13:13



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן