...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדיםו--- פלפלית   6/12/2011 17:26


בתמונה - העוגיות מוכנות - מחכות למריחת קרם והצמדה.
בהמשך תמונות שלבי ההכנה.

עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - עצמי
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אני "סוחבת" איתי למעלה מ 30 שנה מתכון
שקיבלתי מחברה , במהלך השנים הוא עבר אצלי שנויים רבים ושיפורים
שהותאמו לטעמי
גם בהרכב המצרכים ,
הכמויות המדוייקות
ובדרך ההכנה שתתן מוצר איכותי, תוצאה טובה והצלחה בבצוע.

לבצק
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה [לא מומסת]
2 חלמונים
1 כפית משחת וניל
1 כף גרד תפוז
2 כוסות קמח לבן רגיל [כוס מדידה בינ"ל 240 מ"ל]

לערבב , לקרר היטב את הבצק במקרר כשהוא מחולק ל 4 חלקים,
למשך שעה וחצי.- עטוף היטב [כדאי לארוז את חלקי הבצק בשקיות סנדויץ, כשהאו משוטח בשקית - זה יקל /יעזור בהמשך]

קצף ביצים
להקציף לקצף נוקשה,
2 חלבונים + קורט מלח + 1 כוס סוכר. [החלבונים בטמפ' הבית]


כלי עזר
פַּלֶטַה קטנה / קלף

את קציפת הביצים להכין לאחר שהעוגיות מונחות בתבניות.

לקבלת קצף קשה במיוחד,אפשר להמיס את הסוכר,עם 2 כפות מים
עד להמסת הסוכר,[ להזהר שלא ישחים ]ולזלף אותו לקערת המערבל בזרם איטי, לאחר שנוצרה בקערת המערבל קציפה.
המזיגה, תוך כדי המשך הקצפת החלבונים. [כדרך הכנת מרנג איטלקי]

ההכנה

לרדד את הבצק ,על משטח מקומח קלות, ולקרוץ עיגולים,חשוב שהעובי של הבצק יהיה כ 3-4 מ"מ. [לא יותר / או פחות].
את עודפי הבצק, לאחר הוצאת העיגולים להחזיר למקרר, לשם קירור הבצק.
יש לרדד כל פעם חלק אחד כששאר חלקי הבצק מחכים בקרור.

לרפד, תבנית אפיה בנייר, [עדיף לאפות על דפי אפיה מצופים בסיליקון
או משטחי סיליקון למי שיש]
להניח את עיגולי הבצק במרווחים קטנים - כ 2 ס"מ זו מזו - העוגיות אינן תופחות]
למרוח על כל עיגול בצק,מעט מקצף החלבונים
ולהניח, במרווחים של 2 ס"מ זה מזה.
את מריחת הקצף , הכי קל לעשות עם גב כפית.
** הסבר מצולם בהמשך.

לאפות בחום בינוני כ ,150 מעלות צ., כחצי שעה [+ -]
כדאי לבדוק לאחר 20 דקות אפיה,. הבצק צריך להיות זהוב והקצף יבש.

את העוגיות, להסיר מהתבנית רק לאחר שהתקררו !!!!!!.

בתחתית כל עוגיה נוצר לאחר האפיה, מכתש קטן, אפשר להכין קרם משוקולד,או כל קרם סמיך אחר למלא את המכתש ולהצמיד כל 2 עוגיות זו לזו.

יש עוגיות,[שלאחר האפיה] הכיפה, נפרדת מהבצק כתוצאה ממריחה לא טובה של הקצפת,
פתרון ? מורחים מעט שוקולד, מומס,על הבצק האפוי, ומצמידים בעדינות את הכיפה, לעוגיה.

לאחר שהעוגיות האפויות התקררו לחלוטין, ניתן לאכסן בקופסה,
עדיף שטוחה עם מכסה סוגר היטב ולשמור כמה ימים עד מילוי הקרם.

עוגיות שמולאו בקרם - יש לשמור בקופ' סגורה היטב במקרר.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדיםו--- פלפלית   « הודעה נוכחית6/12/2011 17:26


בתמונה - העוגיות מוכנות - מחכות למריחת קרם והצמדה.
בהמשך תמונות שלבי ההכנה.

עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - עצמי
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אני "סוחבת" איתי למעלה מ 30 שנה מתכון
שקיבלתי מחברה , במהלך השנים הוא עבר אצלי שנויים רבים ושיפורים
שהותאמו לטעמי
גם בהרכב המצרכים ,
הכמויות המדוייקות
ובדרך ההכנה שתתן מוצר איכותי, תוצאה טובה והצלחה בבצוע.

לבצק
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה [לא מומסת]
2 חלמונים
1 כפית משחת וניל
1 כף גרד תפוז
2 כוסות קמח לבן רגיל [כוס מדידה בינ"ל 240 מ"ל]

לערבב , לקרר היטב את הבצק במקרר כשהוא מחולק ל 4 חלקים,
למשך שעה וחצי.- עטוף היטב [כדאי לארוז את חלקי הבצק בשקיות סנדויץ, כשהאו משוטח בשקית - זה יקל /יעזור בהמשך]

קצף ביצים
להקציף לקצף נוקשה,
2 חלבונים + קורט מלח + 1 כוס סוכר. [החלבונים בטמפ' הבית]


כלי עזר
פַּלֶטַה קטנה / קלף

את קציפת הביצים להכין לאחר שהעוגיות מונחות בתבניות.

לקבלת קצף קשה במיוחד,אפשר להמיס את הסוכר,עם 2 כפות מים
עד להמסת הסוכר,[ להזהר שלא ישחים ]ולזלף אותו לקערת המערבל בזרם איטי, לאחר שנוצרה בקערת המערבל קציפה.
המזיגה, תוך כדי המשך הקצפת החלבונים. [כדרך הכנת מרנג איטלקי]

ההכנה

לרדד את הבצק ,על משטח מקומח קלות, ולקרוץ עיגולים,חשוב שהעובי של הבצק יהיה כ 3-4 מ"מ. [לא יותר / או פחות].
את עודפי הבצק, לאחר הוצאת העיגולים להחזיר למקרר, לשם קירור הבצק.
יש לרדד כל פעם חלק אחד כששאר חלקי הבצק מחכים בקרור.

לרפד, תבנית אפיה בנייר, [עדיף לאפות על דפי אפיה מצופים בסיליקון
או משטחי סיליקון למי שיש]
להניח את עיגולי הבצק במרווחים קטנים - כ 2 ס"מ זו מזו - העוגיות אינן תופחות]
למרוח על כל עיגול בצק,מעט מקצף החלבונים
ולהניח, במרווחים של 2 ס"מ זה מזה.
את מריחת הקצף , הכי קל לעשות עם גב כפית.
** הסבר מצולם בהמשך.

לאפות בחום בינוני כ ,150 מעלות צ., כחצי שעה [+ -]
כדאי לבדוק לאחר 20 דקות אפיה,. הבצק צריך להיות זהוב והקצף יבש.

את העוגיות, להסיר מהתבנית רק לאחר שהתקררו !!!!!!.

בתחתית כל עוגיה נוצר לאחר האפיה, מכתש קטן, אפשר להכין קרם משוקולד,או כל קרם סמיך אחר למלא את המכתש ולהצמיד כל 2 עוגיות זו לזו.

יש עוגיות,[שלאחר האפיה] הכיפה, נפרדת מהבצק כתוצאה ממריחה לא טובה של הקצפת,
פתרון ? מורחים מעט שוקולד, מומס,על הבצק האפוי, ומצמידים בעדינות את הכיפה, לעוגיה.

לאחר שהעוגיות האפויות התקררו לחלוטין, ניתן לאכסן בקופסה,
עדיף שטוחה עם מכסה סוגר היטב ולשמור כמה ימים עד מילוי הקרם.

עוגיות שמולאו בקרם - יש לשמור בקופ' סגורה היטב במקרר.




לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - קריצת עיגולי הבצקו--- פלפלית  
6/12/2011 17:27
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - נעזרים עם הפלטה/ו--- פלפלית  
6/12/2011 17:29
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - 2 מגשים לפני ו--- פלפלית  
6/12/2011 17:32
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים -המגש ה 3 בתקריבו--- פלפלית  
6/12/2011 17:36
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - מניחים כפית קצף ו--- פלפלית  
6/12/2011 17:40
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - העוגיות עם המרנג ו--- פלפלית  
6/12/2011 17:46
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - אחרי אפיהו--- פלפלית  
6/12/2011 17:50
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - המרנג בטעם קפהו--- פלפלית  
6/12/2011 17:56
עוגיות עם "כיפת" מרנג - בצמדים - בטעם קפה - ו--- פלפלית  
6/12/2011 17:58
ע"מ לראות את התמונות בהגדלה - שזה כדאי ומומלץו--- פלפלית
6/12/2011 18:02
תמונות של העוגיות עם כמה סוגי קרם - תצורפנה בהמשךו--- פלפלית
6/12/2011 18:06



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן