...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

המוקפץ של נגהו--- הדר 1/12/2011 19:40

זהו מוקפץ שנגה נוהגת להכין בטיולים אך אנחנו אוהבים אותו גם בבית.

החומרים

1/3 עד 1/2 כרוב לבן
3 פלפלים בצבעים שונים
1 קופסת שימורי פטריות / 1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 קופסת שימורי תירס
2 בצלים
2 גזרים גדולים
3-5 שיני שום

1 פלפל צ'ילי / שאטה קטן בלי הגרעינים
רוטב סויה
רוטב טריאקי
3 כפיות סוכר חום / כף דבש
יין לבן
מלח
פפריקה
רוטב חמוץ מתוק

חבילת אטריות נודלס (אני מעדיפה רחבות)

ההכנה

חותכים את הבצלים והפלפלים לחתיכות גסות . מחממים היטב מעט שמן בווק על אש בינונית ומוסיפים את הירקות. כשהבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים את הגזר חתוך לטבעות.

כעבור 5 דקות מכסים את הסיר לכמה דקות. חותכים את הכרוב , מקלפים ופורסים את השום ומוסיפים גם אותם. כאשר הירקות מתחילים להתרכך מוסיפים את התירס והפטריות. במידה ובחרתם להשתמש בפטריות טריות יש לפרוס אותן לפרוסות דקות.
מכסים את הסיר ובינתיים מערבבים את כל רכיבי הרוטב – הצ'ילי, רוטבי הסויה, החמוץ מתוק והטריאקי, הסוכר/הדבש, היין, המלח והפפריקה בקערה נפרדת ומוסיפים אותם לסיר. מערבבים היטב.
עוד לא לתקן תיבול, כיוון שאחרי הוספת הנודלס טעמים יכולים להתעצם או להיחלש.

כעת בסיר נפרד מבשלים את הנודלס לפי הוראות הבישול שעל האריזה. בסיום הבישול מסננים את המים ומעבירים את הנודלס בזהירות לווק עם הירקות. מערבבים היטב . כעת מומלץ לטעום ולתקן תיבול. מבשלים הכל יחד עוד כמה דקות ועד שהנודלס "נצבעו" בצבע הרוטב והשתלבו היטב.

בתיאבון!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.................ו--- אורית(ה)1/12/2011 07:01

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
גלילת שוקולד[רולדה]-נירה שויארו--- meytal~  
1/12/2011 19:32
המוקפץ של נגהו--- הדר « הודעה נוכחית
1/12/2011 19:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן