...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים ו--- אורית(ה)   29/11/2011 08:03

קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
מתכון אותנטי מבית אימי, מהמטבח הסורי\לבנוני המשובח !!!

רצוי להשתמש בקישואי בלאדי (קטנטנים, בגודל אצבע). אם אין, לבחור קישואים כמה שיותר קטנים. העגולים לא מתאימים למתכון זה.

מרוקנים כ-20 קישואים (מהקטנטנים), בעזרת קישואן קצר (שוב,רק אם אלו קישואי בלאדי) רכשתי גם קישואן ארוך יותר לקישואים "הרגילים"..

ומכינים את המלית:
-----------------------
חצי כוס אורז שטוף, מלח\פלפל,הרבה נענע קצוצה 2 כפות שמן, 3 שיני שום קצוץ.
ממלאים את הקישואים עד למחציתם. (האורז לא מבושל - ורצוי אורז עגול)

בסיר רחב ושטוח:
---------------------
פורסים 4 שיני שום ומערבבים קלות בשמן.
מסדרים את הקישואים,אפשר בקומות.
ומוסיפים: 2.5 כוסות מים, מלח\פלפל, 1 כף אבקת מרק עוף.
ופירות יבשים:8 שזיפים, 8 משמשים.
וכמובן עוד חופן של נענע קצוצה.

מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה שעה.
מוסיפים מיץ מלימון וחצי ומבשלים עוד שעה. התבשיל לא שוחה ברוטב, הרוב נספג.
מעדן !

המקפידים יותר, כמו אימי למשל, נוהגים לטגן ולהשחים קלות את הקישואים (שכבר מולאו) טרם בישולם. זה מוסיף צבע וטעם..



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ........... ו--- פלפלית29/11/2011 06:51

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת דאבל קרם תפוזים - של פלפליתו--- מרילינוש   
29/11/2011 07:55
קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
29/11/2011 08:03
קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים -ו--- איה  
3/12/2011 15:53
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:19
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית - בשלב צינון ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:20
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית - תקריב ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:21
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית - מחוץ לתבנית ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:45
עוגת גבינה מעודנתו--- גדולה  
29/11/2011 19:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן